Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Μυρογιάννη: Στις προτεραιότητες του νέου Στρατηγικού Σχεδίου η περαιτέρω διασύνδεση της...

Μ. Μυρογιάννη: Στις προτεραιότητες του νέου Στρατηγικού Σχεδίου η περαιτέρω διασύνδεση της ομογένειας με την Ελλάδα

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη απηύθυνε χαιρετισμό στο Forum Bio3-2024, μια πρωτοβουλία της BioInnovation Greece, με τίτλο «Φόρουμ Βιοϊατρικής, Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας: Ενθάρρυνση της Συνεργασίας μεταξύ Βιομηχανίας και Ακαδημίας».

Στο φόρουμ, που διαρκεί από 1-5 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην ομιλία της με τίτλο “Empowering Creativity: Strategies for Fostering Innovation – the Greek Diaspora`s role”, η κυρία Μυρογιάννη υπογράμμισε τη σημασία των συνεργειών με τους Έλληνες της Διασποράς, τονίζοντας τη διαχρονικά ισχυρή παρουσία τους στην οικονομία, την επιστήμη, και τον πολιτισμό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επεσήμανε ότι οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, ενώ επίσης δραστηριοποιούνται σε προηγμένους τομείς όπως είναι η βιοτεχνολογία, η φαρμακολογία και η έρευνα, ανταλλάσσοντας γνώσεις, δεξιότητες και βέλτιστες πρακτικές και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία, τις επενδύσεις και τις διεθνείς συνεργασίες.

Η γενική γραμματέας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο της δικτύωσης των Ελλήνων ανά τον κόσμο, σημειώνοντας ότι «αναπτύσσοντας ισχυρότερα δίκτυα και δημιουργώντας πλατφόρμες που συνδέουν Έλληνες επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες, μπορούμε να καλλιεργήσουμε ένα δυναμικό σύστημα καινοτομίας, να μοιραστούμε ιδέες, πόρους και ευκαιρίες, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία μεταξύ των Ομογενών μας».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κυρία Μυρογιάννη επεσήμανε ότι η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η έτι περαιτέρω διασύνδεση της ελληνικής ομογένειας με την Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες του νέου Στρατηγικού Σχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για τους Απόδημους Έλληνες κατά το χρονικό διάστημα 2024-2027.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ