Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Μ. Θεμιστοκλέους: Η καλύτερη εβδομάδα από την αρχή των εμβολιασμών

Μ. Θεμιστοκλέους: Η καλύτερη εβδομάδα από την αρχή των εμβολιασμών

Η τρέχουσα εβδομάδα ήταν η καλύτερη από την αρχή των εμβολιασμών. Αυτό τόνισε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπενθυμίζοντας το ημερήσιο ρεκόρ των 120.000 και το ρυθμό των 110.000 εμβολιασμών ημερησίως.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, περισσότερα από 20.000 ραντεβού κλείστηκαν με το άνοιγμα της πλατφόρμας για παιδιά και σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο) δόθηκαν περισσότερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη διαδικασία:

  • για ραντεβού στην πλατφόρμα gov.gr υπάρχει ένδειξη Παιδιατρικό Pfizer.
  • Κλείνονται ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ

Όσοι ιδιώτες παιδίατροι θέλουν να ενταχθούν στους εμβολιασμούς πρέπει να προμηθευτούν εμβόλια, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σχετικά με τα νοσοκομεία είπε ότι προστέθηκαν το Αττικό και το Τζάνειο.

Δεν μπορούν να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά 5-11 ετών ενήλικοι, αλλά τις προσεχείς εβδομάδες αυτό θα ισχύει για την ομάδα από 12- 18 ετών. Έχουν νοσήσει 60.000 παιδιά από αρχή της πανδημίας, πρόσθεσε.

«Κάθε Δευτέρα παραλαμβάνουμε ποσότητα εμβολίων και μετά απελευθερώνονται ραντεβού», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι χθες βράδυ υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και έπονται νέα από 4-5 Ιανουαρίου.