Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Βορίδης: Ανησυχούν για τις εκκλησίες αλλά γιατί δεν μιλούν για τις...

Μ. Βορίδης: Ανησυχούν για τις εκκλησίες αλλά γιατί δεν μιλούν για τις πορείες;

Στην δήλωση της Ιεράς Συνόδου περί αδυναμίας ελέγχου των πιστών που εισέρχονται στους ναούς για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικών rapid test, όπως προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Όργανα της Πολιτείας μπορεί να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και στους ναούς, όπως κάνουν σε όλους τους άλλους χώρους. Οι έλεγχοι δεν μπορεί να είναι σε όλους, είναι δειγματοληπτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα ο υπουργός εξέφρασε και την σκέψη για ιδεολογική βάση στον «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει σχετικώς με τα μέτρα για τον κορονοϊό στους ναούς, λέγοντας «δεν είδα τέτοια ανησυχία για άλλους χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι πορείες. Έχουμε βάλει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις εκκλησίες. Μπορώ να πω ότι αυτό μπορεί να έχει και χαρακτήρα ιδεολογικών προκαταλήψεων», φωτογραφίζοντας συγκεκριμένες κομματικές παρατάξεις. 

Σε ότι αφορά την πιθανότητα για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο κ. Βορίδης είπε πως «τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, που λέει ότι αν υπάρχει ηπιότερο μέτρο, ακολουθείται το ηπιότερο μέτρο», αναφέροντας ότι εγείρεται και ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, λέγοντας ενδεικτικά «τι θα κάνουμε; Θα βάζουμε τον άλλον με το ζόρι στο κρεβάτι, θα του τραβάμε το χέρι και θα του κάνουμε το εμβόλιο; Η υποχρεωτικότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιου είδους κύρωση». 

«Το δίλημμα δεν είναι υγεία ή οικονομία, τα μέτρα πρέπει να αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών και το θέμα είναι αν δουλεύουν τα μέτρα. Σε ότι αφορά τους αριθμούς, οι εμβολιασμοί βελτιώνονται τις τελευταίες ημέρες, έχουμε μισό εκατομμύριο νέα ραντεβού για εμβολιασμούς», επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ