Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜυθικός Νόβακ Τζόκοβιτς, έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης!

Μυθικός Νόβακ Τζόκοβιτς, έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε μάτι που…έβγαζε φωτιές, γι’ αυτό συμπλήρωσε σήμερα (4/08) το μοναδικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ των αμέτρητων επιτυχιών του και έγραψε ιστορία! Ο σέρβος τενίστας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες επικρατώντας στον τελικό του Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ, 7-6 και 7-6 στα games. Είναι το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπληρώνοντας το λεγόμενο Golden Slam!

Όλα αυτά μετά από 20 χρόνια και πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο τουρνουά της ζωής του…Με την αθλητική ιστορία να…διορθώνει το “λάθος” της, εάν υπάρχει τέτοιο στα σπορ.

Ο σέρβος είναι μόλις ο τρίτος τενίστας που καταφέρνει να έχει όλα τα Grand Slam αλλά και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό. Οι άλλοι δύο είναι ο Ράφα Ναδάλ και ο Αντρέ Αγκάσι, ενώ στις γυναίκες το έχουν καταφέρει η Στέφι Γκραφ και η Σερένα Γουίλιαμς.

Επίσης, ο Τζόκοβιτς έγινε ο γηραιότερος αθλητής τένις που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, σε ηλικία 37 ετών και 97 ημερών, από τη στιγμή που το τένις επανήλθε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (1988), αλλά και ο 3ος στην ιστορία των Αγώνων μετά τους Άρθουρ Γκορ (38) και Μέιτζορ Ρίτσι (40) στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908, όπου υπήρξαν δύο τουρνουά, indoor και outdoor. 

Επίσης είναι ο πρώτος μετά τον Μίλοσλαβ Μέτσιρ το 1988 στη Σεούλ που πανηγυρίζει το χρυσό χωρίς να χάσει σετ στο τουρνουά!

Ο Τζόκοβιτς έδειξε από την πρώτη στιγμή του τελικού ότι ήταν αποφασισμένος, γι΄αυτό και κατάφερε να ξεπεράσει τα εκπληκτικά σπριντ του ισπανού Αλκαράθ, με τις δικές του απίστευτης ακρίβειας μπαλιές. Η εμπειρία του “Νόλε” νίκησε το ταλέντο και τον ενθουσιασμό του Αλκαράθ, ο οποίος επίσης ξέσπασε σε κλάματα στο τέλος του αγώνα.

Ο ισπανός έκανε 33 αβίαστα λάθη και ο σέρβος 26, με το Τζόκοβιτς να έχει ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς 74%.

Σε αγώνα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας που θύμισε τελικό grand slam, οι δύο φιναλίστ είχαν ισορροπία που έμοιαζε να ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια, διορθώνοντας με συνέπεια κάθε λάθος τους. Ο αγώνας διήρκεσε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες, καθώς οι δύο τενίστες πήγαιναν διαρκώς πόντο-πόντο και είναι χαρακτηριστικό πως κανένας δεν κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς του άλλου. Έτσι τα σετ οδηγήθηκαν σε tiebreak.

Σε αυτά ωστόσο μέτρησε η επιθυμία και ακόμη περισσότερο η εμπειρία του σέρβου τενίστα, που με τη λήξη του αγώνα ανέβηκε τρέχοντας και δακρυσμένος στις εξέδρες, προκειμένου να αγκαλιάσει τους ανθρώπους του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ