Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜνημόνιο συνεργασίας ΕΚΤ και ΣΕΒΕ με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και...

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΤ και ΣΕΒΕ με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ υπεγράφη χθες, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΤ. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο διευθυντής του ΕΚΤ, δρ. Κυριάκος Τολιάς και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αυτή η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου για τη συλλογή, διαμόρφωση και διάδοση στατιστικών στοιχείων και πληροφοριών σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας, της δημόσιας διοίκησης, της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας. Απώτερος στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

«Το μνημόνιο θα συμβάλλει στην αποτύπωση με αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία και δείκτες, διαφόρων πτυχών της αναπτυξιακής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε ο κ. Τολιάς και πρόσθεσε: «Το ΕΚΤ, με τη συσσωρευμένη γνώση και τις υποδομές του, θα συνδράμει στην παροχή πολύτιμων δεδομένων και δεικτών για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αναπτυχθούν διεθνώς. Με τη μακρά του εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της συλλογής, ανάλυσης και διάδοσης στατιστικών δεδομένων, και ως Εθνική Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη χαρτογράφηση των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς και στην υποστήριξη των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους».

Από την πλευρά του, κ. Διαμαντίδης ανέφερε: «Ο ΣΕΒΕ αποτελεί τον σημαντικότερο εκφραστή της εξωστρέφειας στην Ελλάδα, καθώς αντιπροσωπεύει περισσότερες από 800 εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους σε όλη την ελληνική επικράτεια, με συνολικό κύκλο εργασιών 40 δισ. ευρώ. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το ΕΚΤ επισφραγίζει την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με τη διενέργεια της πανελλαδικής χαρτογράφησης των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, η οποία ανέδειξε σημαντικές πτυχές της ελληνικής αγοράς εργασίας. Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και επεκτείνεται μέσα από μια σειρά κοινών δράσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν τόσο στην ολοκληρωμένη αποτύπωση του επιχειρηματικού τομέα και της αγοράς εργασίας, όσο και στην υλοποίηση εθνικών δράσεων για την απασχόληση, τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ