Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΜε τη χορηγία της Lidl Ελλάς ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ActionAid...

Με τη χορηγία της Lidl Ελλάς ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ActionAid «Η δύναμη στο πιάτο σου»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της ActionAid, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η δύναμη στο πιάτο σου» που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά με τη χορηγία της Lidl Ελλάς. Εμπλουτισμένη με νέες δραστηριότητες, η φετινή εκστρατεία με θέμα τηδιατροφική δικαιοσύνη, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων αναφορικά με τη βιώσιμη διατροφή και υπεύθυνη κατανάλωση.  

Κατά τη διάρκεια της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2024, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και αξιοποιώντας το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό που τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, περισσότεροι από 6.700 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλες τις βαθμίδες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο. Οι δράσεις κορυφώθηκαν με τον πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας, κατά τον οποίο τα παιδιά δημιούργησαν περισσότερες από 300 αφίσες με θέμα τη διατροφική δικαιοσύνη.Με μία ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στην εκπαιδευτική κοινότητα, ActionAid και Lidl Ελλάς γιόρτασαν την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρουσία δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών, καθώς και εκπροσώπων των δύο φορέων. Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η σεφ και πρέσβειρα της Lidl Ελλάς, Γωγώ Δελογιάννη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του προγράμματος αλλά και να δουν για πρώτη φορά τα έργα μαθητών και μαθητριών που στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε δύο εικαστικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε μια σειρά δυναμικών επεισοδίων podcast με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, στελεχών της ActionAid και της Lidl Ελλάς, καθώς και της Γωγώς Δελογιάννη, στα οποία συζητηθήκαν μεταξύ άλλων η ιστορία του προγράμματος, οι διατροφικές τάσεις που επηρεάζουν το περιβάλλον, καθώς και η συμβολή της διατροφής σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. 

Το πρόγραμμα προσέγγισε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα τους στόχους 3 (Καλή υγεία και ευημερία)12 (Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή) και 13 (Δράση για το Κλίμα), ενώ φέτος επικεντρώθηκε στους στόχους 1 (Μηδενική Φτώχεια) και 2 (Μηδενική Πείνα), οι οποίοι βρίσκονται απόλυτα εναρμονιζόμενοι με τη στρατηγική βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς, στο πεδίο «Καλό για τους ανθρώπους», με βασικό πυλώνα την προάσπιση της υγείας. 

Μέσα από αυτή την χορηγία, η Lidl Ελλάς συνεχίζει να θέτει τα παιδιά και τους εφήβους στο επίκεντρο ως τους πιο καθοριστικούς παράγοντες αλλαγής διατροφικών συνηθειών, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ