Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜΕΤΑΦΟΡΕΣΜεγάλα έργα: "πέφτουν" υπογραφές εντός του 2022

Μεγάλα έργα: “πέφτουν” υπογραφές εντός του 2022

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται φέτος στον κατασκευαστικό κλάδο με μια σειρά από έργα να αναμένουν τις τελικές υπογραφές. Με μοναδική εξαίρεση κάποια έκτακτη εξέλιξη έως την εκπνοή του τρέχοντος έτους περιμένουμε τις τελικές υπογραφές σε μια σειρά από σιδηροδρομικά, οδικά και άλλα έργα.

Δύο σημαντικά έργα αναμένουν τις τελικές υπογραφές στον σιδηροδρομικό κλάδο με την ΕΡΓΟΣΕ να ετοιμάζεται πυρετωδώς. Το πρώτο έργο αφορά στην εργολαβία ολοκλήρωσης της διπλής γραμμής Αίγιο-Ρίο που θα φέρει τον σιδηρόδρομο στην πόρτα της Πάτρας. Το δεύτερο είναι η ηλεκτροκίνηση της μονής γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, που επαναφέρει στο προσκήνιο μια σιδηροδρομική γραμμή που τα τελευταία αρκετά χρόνια είναι στην αφάνεια. Οι δύο διαγωνισμοί βρίσκονται σε προσυμβατικό στάδιο.

Χωρίς προβλήματα εξελίσσονται οι διαγωνισμοί για τέσσερα μεγάλα οδικά έργα από το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών. Το τμήμα του ΒΟΑΚ, Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης προκρίνεται κατά πάσα πιθανότητα ως το πρώτο, κατά σειρά, έργο που θα υπογραφεί. Θα ακολουθήσουν τα έργα για την επέκταση της Λ.Κύμης μέχρι τον Κηφισό στον κόμβο Καλυφτάκη, η παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών και το Μπράλος-Άμφισσα.

Προς υπογραφή όμως οδεύουν και τρία οδικά έργα ΣΔΙΤ. Το πρώτο είναι το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσουν στο επόμενο εξάμηνο το τμήμα του ΒΟΑΚ, Χερσόνησος-Νεάπολη και το Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη.

Εντός εξαμήνου αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σαντορίνης αλλά και για το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε πόλεις της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Υπογραφές αναμένονται και στο μεγάλο έργο του ΟΛΘ για την ολοκλήρωση του 6ου Προβλήτα. Ανάδοχος έχει ανακοινωθεί και απομένει η οριστικοποίηση μέσω της υπογραφής της σχετικής σύμβασης προκειμένου να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο που θα διπλασιάσει την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υπογραφές αναμένονται και στην υπο-παραχώρηση σύμβαση του λιμένα Καβάλας.

Προς υπογραφές οδεύει και το σημαντικό έργο της νέας αναβάθμισης του αεροδρομίου στην Πάρο, στα αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι αλλά και στο έργο για το ρέμα Ραφήνας οι διαγωνισμοί των οποίων είναι προχωρημένοι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ