Για «μαζική αύξηση των κρατήσεων» σε ελληνικούς προορισμούς κάνει λόγο ο Τόμπι Κέλι, διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Trailfinders, διευκρινίζοντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «οι Βρετανοί προσανατολίζονται τώρα προς ό,τι είναι πιθανό να είναι ανοικτό» το καλοκαίρι.
«Η Ελλάδα έχει κεντρική θέση, καθώς η κυβέρνησή της υποστηρίζει πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», προσθέτει.
Αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία προωθούν για το καλοκαίρι κρατήσεις για «ήλιο και θάλασσα» στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς προσθέτοντας πως και η Κύπρος, χωρίς να περιμένει τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε χθες ότι οι εμβολιασμένοι βρετανοί τουρίστες θα μπορούν αν εισέρχονται από την 1η Μαΐου στην επικράτειά της χωρίς να χρειάζονται τεστ ούτε να μείνουν σε καραντίνα.
Το πρακτορείο σημειώνει πως η Αθήνα απευθύνεται απ’ ευθείας στους βρετανούς καταναλωτές. Αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί, δεν θα χρειαστεί να κάνουν τεστ, είτε με τις ευλογίες της ΕΕ είτε χωρίς αυτές, δήλωσε σε συνεντεύξεις του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η θέση της Ελλάδας και οι παρόμοιες διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Ιταλίας έρχονται σε αντίθεση με το μήνυμα από τη Γαλλία ότι δεν βιάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους Βρετανούς.
«Μην έρθετε», συμβούλευσε τον περασμένο μήνα ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί τους επίδοξους επισκέπτες από το εξωτερικό, καθώς η πόλη αντιμετώπιζε αύξηση των μολύνσεων από το ταχύτερα μεταδιδόμενο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία. «Δεν είναι ακόμη ο καιρός».
Το βρετανικό πρακτορείο σημειώνει πως η κούρσα για την έκδοση διαβατηρίων εμβολιασμού ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστικών προορισμών για να προσελκύσουν τους Βρετανούς τουρίστες, καθώς η Βρετανία είναι η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που είναι πιθανό να έχει εμβολιάσει μέχρι το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού της.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ