Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Μαγνησία: Φόβοι για μεγάλη διασπορά κορωνοϊού από μνημόσυνο

Μαγνησία: Φόβοι για μεγάλη διασπορά κορωνοϊού από μνημόσυνο

Σε εστία υπερμετάδοσης κορωνοϊού εξελίχθηκε ένα μνημόσυνο στην Κερασιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, οι τοπικές υγειονομικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για μεγάλη διασπορά διότι σε σύνολο 150 κατοίκων, τα τελευταία 24ωρα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί επτά κρούσματα, μεταξύ των οποίων ο ψάλτης του χωριού, που διαγνώστηκε θετικός την περασμένη Παρασκευή. Από κορονοϊό νοσούν επίσης μέλη της οικογένειάς του. Σημειώνεται πως η εκκλησία του χωριού έκλεισε, ενώ από ιχνηλάτηση θα περάσουν τουλάχιστον άλλα 50 άτομα. Ανάμεσά τους δύο ιερείς από κεντρικό ιερό ναό του Βόλου, οι οποίοι λειτούργησαν τις δύο τελευταίες Κυριακές στην εκκλησία του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι όσοι νοσούν από κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί ή με πολύ ελαφρά συμπτώματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων που έχουν κολλήσει είναι τα 40 με 75 έτη.

Χθες, Πέμπτη μετέβη στο χωριό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η επιδημιολογική επιβάρυνση.

Υγειονομικές πηγές ανέφεραν ότι βασικό ρόλο στη μετάδοση του ιού έπαιξε η λανθασμένη αίσθηση πως οι κάτοικοι στα μικρά χωριά είναι άτρωτοι. “Όμως σε τόσο μικρό πληθυσμό, ο οποίος συναναστρέφεται καθημερινά στα μαγαζιά του χωριού, είναι πολύ εύκολη η μετάδοση. Η αίσθησή τους είναι πως δεν είναι εύκολο να κολλήσουν, αφού δεν βρίσκονται σε πόλη, όπου ο κορονοϊός καλπάζει. Είναι λάθος”, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι με τις εξελίξεις, με την πλατεία του χωριού να είναι έρημη και τους χωριανούς κλεισμένους στα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr