Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜήπως πρέπει να ξανασκεφθεί τις εκλογές ο Μητσοτάκης;

Μήπως πρέπει να ξανασκεφθεί τις εκλογές ο Μητσοτάκης;

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται πριν λήξει η θητεία της κυβέρνησης. Εκτιμώ ότι πρέπει να ολοκληρώνουν το έργο τους και να κρίνονται από τους πολίτες. Αυτό υπό κανονικές συνθήκες είναι απαραβίαστο. Είμαστε όμως υπό κανονικές συνθήκες, όχι μόνο στη χώρα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο;

Εάν έλεγα ναι, θα ήμουν ψεύτης, Και επειδή είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, απαιτούνται και έκτακτες λύσεις και παρεμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός στο διάστημα αυτών των χρόνων που βρίσκεται στην κυβέρνηση είχε δεχτεί αρκετές φορές εισηγήσεις να προσφύγει στις κάλπες. Για τους δικούς του λόγους ο κ. Μητσοτάκης απαντούσε πάντα όχι.

Το ίδιο απάντησε και σε όσους του εισηγήθηκαν να αλλάξει έναν – κακό- εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και δυσκολεύει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Να μου επιτρέψετε λοιπόν να πω τη γνώμη μου, βλέποντας τις εξελίξεις. Τα πράγματα στην οικονομία δεν είναι καλά. Όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά γενικότερα στην ΕΕ. Αν νομίζουν κάποιοι ότι τελειώσαμε με το σχέδιο στις τιμές του ρεύματος κάνουν λάθος.

Ακολουθούν πολλά δύσκολα, με πρώτο τον πληθωρισμό, που φέρνει άνοδο των επιτοκίων, για ότι αυτό σημαίνει για το δανεισμό της χώρας, αλλά και για την πραγματική οικονομία.

Από σήμερα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται όλους αυτούς τους μήνες από…καυτούς λογαριασμούς ρεύματος έρχεται ο ΕΝΦΙΑ.

Που όσο μειωμένος και εάν έρχεται θα προστεθεί στα δύσκολα οικογενειακά οικονομικά. Ακολουθούν οι φορολογικές δηλώσεις που και πάλι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν. Αρα το μείγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα γίνει πάλι δυσβάστακτο. Με αποτέλεσμα, να μεγαλώνει το κύμα της δυσαρέσκειας που το πληρώνει πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα η πόλωση θα αρχίσει να ανεβαίνει. Η αντιπολίτευση θα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και να πατά στην λαϊκή δυσαρέσκεια. Η εξίσωση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η φθορά θα μεγαλώνει. Κατανοώ ότι ο χρόνος των…παραθύρων δυσκολεύει για μια εκλογική αναμέτρηση. Αλλά λέω μήπως μετά το καλοκαίρι ο κ. Μητσοτάκης, θα πρέπει να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του για το πότε θα στήσει τις κάλπες;

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ