Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜέτρα οπαδικής βίας : Αναμέτρηση ομάδων- οπαδών!

Μέτρα οπαδικής βίας : Αναμέτρηση ομάδων- οπαδών!

Ας προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, με οδηγό τη λογική.

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στάθηκε η αφορμή, ώστε η κυβέρνηση να παρέμβει στον συνδεσμιακό χώρο των οπαδών, με στόχο την εξυγίανσή του, επομένως και την πάταξη της οπαδικής βίας.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασαν την αυστηροποίηση του πλαισίου και την άμεση απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης, σε περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών.

Πολύ σωστά, άριστα θα έλεγα! Οι πιο σώφρονες από εμάς, που έχουμε ζήσει λόγω επαγγέλματος αμέτρητες τραγωδίες στα γήπεδα της Ελλάδας, οφείλουμε πάντως να συμπληρώσουμε και μία ακόμη λέξη : Μακάρι…

Για να μην πω πως, περισσότερο από όλα, μάλλον είναι απαραίτητο και να προσευχηθούμε. Όχι γιατί τα μέτρα δεν λειτουργούν άνευ προσευχής, αλλά επειδή σε αυτή τη χώρα είναι διαφορετικό ζήτημα η λήψη αποφάσεων και άλλο η εφαρμογή των κανόνων που αυτές προβλέπουν.

Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπον; Aναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των συνδέσμων μέχρι 31 Ιουλίου. Η είσοδος των μελών των συνδέσμων θα γίνεται μόνο με εισιτήρια διαρκείας. Θα γίνεται ανάκληση λειτουργίας του συνδέσμου, εάν ασκηθεί ποινική δίωξη σε δύο μέλη του.

Θα υπάρξουν πιο αυστηρές ποινές για ανθρωποκτονία και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης. Καταργείται η αναστολή εκτέλεσης ποινών για πράξεις οπαδικής βίας.
Αυξάνεται το ελάχιστο διάστημα έκτισης της ποινής για πράξεις οπαδικής βίας και δίνεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων οπαδικής βίας.

Κάθε ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνικό σωματείο μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο μία λέσχη φιλάθλων. Η συγκεκριμένη λέσχη φιλάθλων θα έχει έδρα στα γραφεία της οικείας ΠΑΕ, ΚΑΕ ή ερασιτεχνικού σωματείου. Οι ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνικά σωματεία υποχρεούνται να ελέγχουν το μητρώο των λεσχών και να ενημερώνουν το ηλεκτρονικό σύστημα που δημιουργείται. Οι ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνικά σωματεία θα εκσυγχρονίσουν τα δίκτυα καμερών στις εγκαταστάσεις τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούν στο κλείσιμό όλων των «παραθύρων» που υπήρχαν στη νομοθεσία για τη διάπραξη των εγκλημάτων οπαδικής βίας, ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι παραβάτες. Όλα αυτά όμως σημαίνουν και πως οι ομάδες καλούνται να αναμετρηθούν με τους οπαδούς τους. Όχι τους κανονικούς, αλλά τους “άλλους”. Ξέρουν αυτές…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ