Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜέσι: Ετοιμάζεται και για τη "Σούπερ Χρυσή Μπάλα!"

Μέσι: Ετοιμάζεται και για τη “Σούπερ Χρυσή Μπάλα!”

Ο θεσμός Χρυσή Μπάλα απονέμει στον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάθε σεζόν στην Ευρώπη την κορυφαία τιμητική ατομική διάκριση, από το 1956. Έως το 2009 η συγκεκριμένη διάκριση, την ευθύνη της οποίας έχει το γαλλικό περιοδικό France Football, αφορούσε στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Γηραιάς Ηπείρου. Τα δεδομένα ωστόσο τροποποιήθηκαν και από το 2010 αυτή έχει να κάνει με τον καλύτερο στον κόσμο. Κατά συνέπεια το βραβείο μετονομάστηκε σε : Χρυσή Μπάλα FIFA, ενώ από το 2016 έχει τον τίτλο: “Καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς“.

Ο Λίο Μέσι έχει το ρεκόρ των βραβεύσεων της Χρυσής Μπάλας με επτά, ενώ είναι και ο μοναδικός που έχει λάβει το βραβείο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (2009, 2019, 2021). Υπάρχει όμως ένα ακόμη που του…ξεφεύγει και δεν αποκλείεται να το κρατήσει σύντομα στα χέρια του και αυτό!

Πρόκειται για τη “Σούπερ Χρυσή Μπάλα“, η οποία απονεμήθηκε στο παρελθόν στον τεράστιο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, οι εμφανίσεις του οποίου καθόρισαν την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης έως την κατάκτηση πέντε κυπέλλων πρωταθλητριών Ευρώπης, από το 1956 έως και το 1960, έχοντας σκοράρει συνολικά 308 γκολ.

Η πορεία του είχε οδηγήσει τη FIFA να τον συμπεριλάβει στην κορυφαία τετράδα παικτών, μαζί με τους Πελέ, Μαραντόνα και Κρόϊφ.

Ο Ντι Στέφανο πήρε δύο φορές τη Χρυσή Μπάλα (1957, 1959) και τριάντα χρόνια μετά τη δεύτερη απονομή, το 1989, έλαβε και την αποκαλούμενη Σούπερ Χρυσή Μπάλα. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο απονέμεται μία φορά ανά 30 χρόνια, στον καλύτερο ποδοσφαιριστή μιας γενιάς

Η πορεία του Μέσι έως την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου έβγαλε στην επιφάνεια τη σκέψη για μία νέα τέτοια απονομή κι ενώ είναι κοντά έτσι κι αλλιώς εκείνη της 8ης Χρυσής Μπάλας…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ