Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜέση Ανατολή: Σε νέα φάση η χερσαία εισβολή-Επείγουσα έκκληση του Ισραήλ στους...

Μέση Ανατολή: Σε νέα φάση η χερσαία εισβολή-Επείγουσα έκκληση του Ισραήλ στους πολίτες της Γάζας

Η νέα φάση του πολέμου που ανακοίνωσε ο Νετανιάχου κλιμακώνεται με σκληρές μάχες μεταξύ του στρατού του Ισραήλ και της Χαμάς εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας και ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου Αλ Κουντς, καθώς θεωρεί ότι κάτω από αυτό βρίσκεται υπόγειο στρατηγείο της Χαμάς. Άραβες δημοσιογράφοι λένε ότι τη νύχτα χτυπήθηκαν από αέρος και με πυρά πυροβολικού στόχοι σε απόσταση αναπνοής από αυτό, όπως και κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Σήμερα τονίζουμε ότι πρόκειται για επείγουσα έκκληση», πρόσθεσε, στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Ο Χαγκάρι ανέφερε εξάλλου ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός τα τανκς μπήκαν μέσα σε βάθος δύο χιλιομέτρων, ενώ οι μαχητές της Χαμάς βγήκαν μέσα από τα τούνελ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχών Αλ Κασάμ σκοτώθηκαν Ιστραηλινοί στρατιώτες στην βόρεια Γάζα. Οι πλέον σφοδρές συγκρούσεις έγιναν στο πέρασμα Ερέζ στη βορειότερο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αραβικά μέσα ενημέρωσης όπως το Αλ Αράμπι και το Αλ Τζαζίρα που επικαλούνται πηγές στη Χαμάς λένε ότι οι ένοπλοι έστησαν ενέδρα στις ισραηλινές δυνάμεις. Επιτέθηκαν σε στρατιώτες με βλήματα όλμων και έβαλαν φωτιά σε οχήματα, ενώ εκτόξευσαν ρουκέτες προς ισραηλινές πόλεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ