Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΜέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με drones στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με drones στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η «πρώτη φάση των αντιποίνων για τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ», που συνέβη τον περασμένο μήνα από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού. Η προσκείμενη στο Ιράν, λιβανέζικη οργάνωση πρόσθεσε ότι έπληξε 11 ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εκτόξευσε περισσότερους από 320 πυραύλους Κατιούσα και έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το βόρειο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν από την άλλη πως οι περισσότεροι βομβαρδισμοί τους -έγιναν τουλάχιστον 40, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ- έπληξαν στόχους στον νότιο Λίβανο προς το παρόν, διεμήνυσαν ωστόσο ότι θα πλήξουν οποιαδήποτε τοποθεσία όπου θεωρούν πως υφίσταται απειλή. Πρόσθεσαν πως καταμέτρησαν «πάνω από 150» βλήματα που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο.

Εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στην ομάδα του να επικοινωνεί «επί μονίμου βάσεως» με την ισραηλινή κυβέρνηση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ