Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ουγκάρτε θα σώσει τον Τεν Χααχ;

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ουγκάρτε θα σώσει τον Τεν Χααχ;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σταματά τις κινήσεις της στο μεταγραφικό τομέα, προχωρώντας στην απόκτηση του Μανουέλ Ουγκάρτε. Ο διεθνής 23χρονος ουρουγουανός αμυντικός μέσος Ουγκάρτε έγινε παίκτης της Παρί σεν Ζερμέν από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (56 αγώνες 2021-2023). Έπαιξε μια ολόκληρη σεζόν στο Παρκ Ντε Πρενς, συμμετέχοντας σε 25 αγώνες, όμως δεν υπολογίζεται από τον Λουίς Ενρίκε, καθώς σε αυτή τη θέση έχει τον υπερ-πολύτιμο Βιτίνια.

Δεν κινούνται ακριβώς στα ίδια μέτρα, καθώς ο Βιτίνια φτάνει έως και την αντίπαλη περιοχή μοιράζοντας πάσες, σε αντίθεση με τον Ουγκάρτε που είναι “καθαρό” 6άρι. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν χωράνε στη βασική ενδεκάδα της Παρί και οι δύο. Ο ουρουγουανός είναι πολύ καλός για να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πληροφορούμενη το συγκεκριμένο δεδομένο, “έτρεξε” να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Το θέμα ωστόσο είναι πως οι “Κόκκινοι Διάβολοι“, ενώ διαθέτουν απεριόριστα χρήματα, δυσκολεύονται να πάρουν καλούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη όμως και όταν το καταφέρνουν, αυτοί εξαφανίζονται…

Εφέτος η Γιουναϊτεντ έδωσε κοντά 60 εκατ. στη Λιλ για τον Λένι Γιόρο. Λογικό ποσό για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος από τα 17 του χρόνια έπαιζε βασικός στη γαλλική ομάδα και μάλιστα είχε δείξει ενδιαφέρον και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Νωρίτερα, η πρώτη μεταγραφή της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ήταν ο ολλανδός Τζόσουα Ζίρκζε, ο οποίος προερχόταν από εκπληκτική σεζόν με τη Μπολόνια. Σκόραρε μάλιστα το γκολ της νίκης στην πρεμιέρα, στο 1-0 επί της Φούλαμ στο 87′.

Αυτής της ηλικιακής κατηγορίας οι ποδοσφαιριστές συνάντησαν στο Ολντ Τράφορντ τον 19χρονο Κόμπι Μέϊνου, τον 20χρονο Γκαρνάτσο και τον 21χρονο Χόϊλουντ. Όλοι τους βασικοί στην προηγούμενη σεζόν, που σώθηκε για τον Τεν Χααχ με την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η επόμενη ημέρα για τη Γιουνάιτεντ δείχνει ότι θα εξαρτηθεί από μία νέα γενιά σούπερ ταλέντων, οι πρωταγωνιστές της οποίας έχουν ήδη προλάβει να αποκαλύψουν πως μπορούν να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο. Το ερώτημα βέβαια για τον ολλανδό προπονητή, ο οποίος σε τρία χρόνια έχει ξοδέψει 500 εκατ., είναι κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει ξανά ανταγωνιστική αυτή την ομάδα.

Έχοντας διώξει παίκτες απόλυτα δεμένους με το club και τη φιλοσοφία του όπως ο Ντε Χέα, ο Λίνγκαρντ, ο Ελάνγκα, ο Μακ Τόμινεϊ, ο Γκρίνγουντ, ο Σάντσο, ο Γουαν Μπισάκα, ο Τουανζέμπε, ο Ζιντάν και φυσικά ο Ρονάλντο, επιχειρεί να ακολουθήσει μία διαφορετική και σίγουρα ξένη για το Σύλλογο λογική, πιο κοντά στην…ταπεινή δική του. Η οποία μέχρι τώρα κρίνεται αποτυχημένη. Καθώς έχει σημασία να πατάς στο έδαφος, την ίδια ώρα ωστόσο πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και το μέγεθος του Club για το οποίο εργάζεσαι…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ