Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη ήταν σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.
Σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, ο Δ. Μάντζος τόνισε πως «υπάρχουν δύο διακυβεύματα για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Το πρώτο έχει να κάνει με την άσκηση αντιπολίτευσης μέσα και έξω από την Βουλή. Θα πρέπει να έχουμε ισχυρή, στιβαρή, αξιόπιστη, γόνιμη και ωφέλιμη για τον τόπο αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να αφεθεί κανένα κενό, καμία ανοχή και καμιά περίοδος χάριτος, καμιά λευκή επιταγή προφανώς στην κυβέρνηση».
Τόνισε, δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συναινεί σε ό,τι συμφωνεί» επισημαίνοντας παράλληλα πως, «με ό,τι διαφωνούμε ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά, θα κομίζουμε τη δική μας αντιπρόταση. Προσφέρουμε μία άλλη εναλλακτική. Αυτή είναι η γόνιμη αντιπολίτευση».
«Το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή ΑξιωματικήΑντιπολίτευση, η οποία να μπορεί να ασκεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας, όπως είναι η πρόταση δυσπιστίας, η πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι μόνο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρόβλημα της Δημοκρατίας. Και εμείς από θέση οδηγού και όχι συνοδηγού θα προκαλέσουμε τις αναγκαίες συναινέσεις ώστε να ασκηθούν τα δικαιώματα της Αντιπολίτευσης» πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.
Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζοςείπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να ανοίξει αυτήν τη στιγμή η συζήτηση για την αυτοδιοίκηση ως βαλβίδα αποσυμπίεσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ως σανίδα σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τα υπαρξιακά του ζητήματα. Για εμάς η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι χειραφετημένη από την κεντρική διοίκηση και κυρίως από τα κομματικά γραφεία. Είναι σαφές ότι για εμάς -όπως ισχύει διαχρονικά- υπάρχουν και οι παρατάξεις και τα πρόσωπα, που μπορούν να απηχήσουν αυθεντικά τις απόψεις μας για περιφερειακή ανάπτυξη, αποκέντρωση, αυτοδιοίκηση που θα στέκεται δίπλα στους πολίτες, στις τοπικές κοινωνίες. Έχουμε τους τρόπους να διαγνώσουμε από κάτω αυτές τις διαδικασίες και τις δυναμικές και αυτό δεν γίνεται με δήθεν deal κορυφής».