Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΛ.Φουρλάς: Νέες τουρκικές προκλήσεις εναντίον απροστάτευτων Ευρωπαίων γεωργών

Λ.Φουρλάς: Νέες τουρκικές προκλήσεις εναντίον απροστάτευτων Ευρωπαίων γεωργών

Σε νέα πρόκληση προέβη ο τουρκικός κατοχικός στρατός, αυτή τη φορά εναντίον απροστάτευτων Ευρωπαίων γεωργών, στην ακριτική περιοχή της Δένειας.

Συγκεκριμένα, έποικοι με τη βοήθεια του κατοχικού στρατού, εισήλθαν στη νεκρά ζώνη μαζί με τα ζώα τους με στόχο να καταστρέψουν τις φυτείες χαρουπιών που είχαν καλλιεργήσει στην περιοχή Ελληνοκύπριοι γεωργοί. 

Ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατέθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερώτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για προστασία περιουσίας Ευρωπαίων πολιτών από τον τουρκικό στρατό.

Όπως υποδεικνύει, η τακτική αυτή του ψευδοκράτους και του κατοχικού στρατού είναι γνωστή, αφού την εφάρμοζαν στο παρελθόν πολύ συχνά.

«Αποτέλεσμα της νέας πρόκλησης, η καταστροφή 2000 χαρουπιών από τις 2500 τις οποίες είχαν φυτέψει Κύπριοι, Ευρωπαίοι δηλαδή γεωργοί στην νεκρά ζώνη της Δένειας. Υπενθυμίζω ότι η ακριτική περιοχή είναι Ευρωπαϊκό έδαφος και Τούρκοι έποικοι προβαίνουν σε προσχεδιασμένες και υποκινούμενες καταστροφές», σημειώνει ο κ. Φουρλάς τονίζοντας ότι οι καταστροφές γίνονται από ένα στρατό χώρας υπό ένταξη και η οποία μάλιστα λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ