Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΛ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση είναι δίπλα στους αγρότες

Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση είναι δίπλα στους αγρότες

 Την ανάγκη οι αγρότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη με αγροτικούς φορείς του νομού Μαγνησίας, επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, που υπέστη σοβαρές ζημιές από εκτόξευση βλήματος από διπλανή αποθήκη πυρομαχικών κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου. 

   «Η Ελλάδα δοκιμάζεται, αλλά δεν το βάζει κάτω. Απ’ άκρη σε άκρη της χώρας έχουμε πολλές πυρκαγιές, που προκαλούν ζημιές, προκαλούν πόνο, προκαλούν στενοχώρια, οικονομική αιμορραγία, αλλά… και ένα μεγάλο πείσμα» δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνησή μας και το ΥΠΑΑΤ είναι δίπλα σας, με όποιο τρόπο, όποια εργαλεία και δυνατότητες έχουμε». 

   Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να «δημιουργηθούν και πολλά άλλα σχήματα υγιή, που πρώτο στόχο θα έχουν την καλή ποιότητα, την καλή παραγωγή, την καλή συνεργασία και φυσικά την εξέλιξη και την ανάδειξη των προϊόντων που παράγει η χώρα μας».

   Σημείωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα που υπάρχει μέχρι σήμερα, ότι το ΥΠΑΑΤ είναι ένα υπουργείο επιδοτήσεων, ενώ αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ο ίδιος είπε πως πλέον καταβάλλονται σε λίγους μήνες σε σχέση με την πάροδο τριετίας ή τετραετίας στο παρελθόν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ