Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΛούκα Μόντριτς: Δεν είναι σταρ, "υπογράφει" ωστόσο τίτλους...

Λούκα Μόντριτς: Δεν είναι σταρ, “υπογράφει” ωστόσο τίτλους…

Δεν είναι δίκαιο, όμως συμβαίνει συχνά. Οι πραγματικά καλοί να μένουν πίσω όταν η εικόνα τους δεν είναι επικοινωνιακά ελκυστική. Ο Λούκα Μόντριτς είναι μία τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή. Εάν δεν τον ξέρεις δεν τον κάνεις, όχι σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά, ούτε καν ερασιτέχνη αθλητή!

Παρ΄όλα αυτά ο κροάτης αποτελεί μία παγκόσμια ποδοσφαιρική φιγούρα. Έχοντας καταφέρει καταπληκτικά πράγματα, αποκλειστικά με την αξία του. Που, για όποιον τον παρακολουθεί από την εποχή που αγωνιζόταν στην Τότεναμ, αυτή (η αξία του) ορίζεται το ίδιο σημαντικά με το ταλέντο αλλά και το μυαλό του.

Η φράση “προπονητής στο γήπεδο”, που μάθαμε από μικροί για τους Δομάζο, Παπαϊωάννου, Κούδα και αρκετούς ακόμη στην Ελλάδα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αφορά σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τον Λούκα Μόντριτς, συγκριτικά με πολλούς άλλους, εξίσου ή και περισσότερο, αναγνωρίσιμους.

Όχι γιατί καθοδηγεί μόνος όλη την ομάδα, δίνοντας εντολές τακτικής κάθε λίγο και λιγάκι. Η ικανότητά του ωστόσο να αλλάξει τη ροή του αγώνα με μία, δύο κινήσεις, με λίγες πάσες σε ελάχιστο χρόνο, αποκαλύπτει εδώ και πολλά χρόνια μία ιδιοφυία! Που έχει μετρήσει στους 436 αγώνες του με τη φανέλα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις 31 γκολ, αλλά και 73 ασίστ…

Μετά από όλα αυτά (και άλλα πολλά που δεν έχει νόημα ξανά να τα επαναλάβουμε), η Ρεάλ Μαδρίτης, η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης δηλαδή, αποφάσισε να του ανανεώσει και εφέτος το συμβόλαιο για ένα χρόνο, αν και σε τρεις μήνες κλείνει τα 37!

Σε αυτό το επίπεδο χαριστικές κινήσεις δεν υπάρχουν. Δεν πρόκειται για μία κίνηση με την οποία επιβραβεύεται ο Κροάτης. Είναι απαραίτητος και μένει!

Θα αναρωτηθεί κανείς τι περισσότερο θα μπορούσε να διεκδικήσει, ενώ έχει κατακτήσει πέντε Champions League στα δέκα χρόνια που είναι μέλος της Ρεάλ κι ενώ επίσης έβαλε στη βιτρίνα του τη χρυσή μπάλα το 2018 (Ο μόνος που έσπασε τη δυαρχία Ρονάλντο- Μέσι από το 2008, έως το 2021). Μα τέτοιοι παίκτες έχουν ως πρώτο χαρακτηριστικό τη δίψα…

Μπορεί να έχει φτάσει να είναι ο 20ος σε συμμετοχές στην ιστορία της “βασίλισσας”, όμως σε κάθε αγώνα μπαίνει με την ίδια διάθεση. Οι τίτλοι της ομάδας φέρουν φαρδιά πλατιά και τη δική του υπογραφή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ