Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΛεβαντόφσκι: Τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Λεβαντόφσκι: Τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διανύει σπουδαία σεζόν με τη Barcelona μετρώντας ήδη φέτος, στα 36 του χρόνια, 14 γκολ σε 12 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Με τα δύο που σκόραρε στο 5-1 επί της Σεβίλλης ο πολωνός έφτασε τα 12 σε 10 αγώνες της LaLiga, παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα, η οποία αποδίδεται και στο νέο προπονητή των καταλανών Χάνσι Φλικ.

Είναι επίσης σημαντικό για την απόδοσή του ότι σκοράρει πολλά επειδή φροντίζει πάντοτε να είναι στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή. Αποτέλεσμα της εμπειρίας του. Επίσης δεν διστάζει να παίρνει προσπάθειες καλύπτοντας πολλά μέτρα, τελειώνοντας φάσεις που ο ίδιος δημιουργεί.

Σε αυτό τον τομέα ειδικά είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη. “Διαβάζει” τον κενό χώρο πιο γρήγορα από κάθε άλλο κεντρικό επιθετικό, ακόμη και από τους νεότερούς του. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση της Barcelona κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Bayern για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Με την κόκκινη φανέλα στο Μόναχο σκόραρε 238 γκολ σε 253 αγώνες…

Ο Λεβαντόφκσι έχει φτάσει συνολικά τα 366 στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ είναι και τρίτος στην κατάταξη όλων των εποχών. Ο “Λεβα” ξεπέρασε τον μεγάλο Γκερντ Μίλερ που είχε 365, ενώ μπροστά του είναι πλέον μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 495 και ο Λιονέλ Μέσι με 496.

Κι αφού ο πορτογάλος και ο αργεντινός δεν αναμένεται να επιστρέψουν στην Ευρώπη, ο άσος της Barcelona μπορεί να μειώσει και άλλο την απόσταση που τον χωρίζει από τις δύο κορυφαίες θέσεις. Αν και δύσκολα θα τους προσπεράσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ