Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΛαμία-Παναθηναϊκός 3-1: Κατώτερος των περιστάσεων με ντροπιαστική εικόνα!

Λαμία-Παναθηναϊκός 3-1: Κατώτερος των περιστάσεων με ντροπιαστική εικόνα!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν λέμε ότι αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν εφέτος στον Παναθηναϊκό είναι πρωτοφανή, προφανώς το κάνουμε επειδή αντιλαμβανόμαστε το αληθινό και κανονικό μέγεθος της ομάδας. Πολύ σωστά. Παρ΄όλα αυτά ο ίδιος ο Παναθηναϊκός δεν συμπεριφέρεται αγωνιστικά ως τέτοια. Ως μεγάλη δηλαδή.

Η αποστολή του Ρουί Βιτόρια έφυγε σήμερα (23/02) από τη Λαμία με βαριά ήττα, 3-1, που απλά σημαίνει ότι πρόκειται για αποτέλεσμα ντροπιαστικό για τους “πράσινους”, το οποίο θα του προκαλέσει πολλά προβλήματα. Είναι η μεγαλύτερη ήττα στη σεζόν, που φέρνει άπαντες στο κάδρο των ευθυνών.

Δεν υπάρχουν πολλά να αναλύσει κανείς γι΄αυτό που…κατάφερε ο Παναθηναϊκός με άθλια εικόνα, χάνοντας από μία ομάδα που είχε να νικήσει τον προηγούμενο Αύγουστο. Ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν έδειξε σε καμία στιγμή ότι μπορεί να βγάλει σοβαρή αντίδραση.

Ο Παναθηναϊκός, όλοι εμείς καλά να είμαστε, πάντως δεν επιτρέπει στους φίλους του να ησυχάσουν! Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια δεν άλλαξε το επιπόλακιο μοτίβο της ούτε μετά την πρόκριση επί της Βίκινγκουρ, συνεχίζοντας να επιλέγει ως σενάριο κάτι περισσότερο από την περιπέτεια, τα θρίλερ! Δεν την εμπόδισε σε αυτό ούτε το γεγονός ότι ταξίδεψε στη Λαμία, για να αντιμετωπίσει την τελευταία της βαθμολογίας.

Είχε να νικήσει εκτός έδρας από τις 15 Δεκεμβρίου στη Λειβαδιά, ενώ η Λαμία είχε σκοράρει δύο γκολ στα 12 τελευταία ματς συνολικά. Η Λαμία δύο γκολ σε έναν αγώνα τελευταία φορά σκόραρε στις 26 Οκτωβρίου, στο 2-2 με τον Λεβαδειακό…

Πληρώσαμε πολύ το άσχημο ξεκίνημα, δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο παιχνίδι. Μετά το γκολ, όπως ήταν πολύ φυσιολογικό, ο αντίπαλος κλείστηκε πολύ σωστά, αλλά ακόμη κι έτσι ισοφαρίσαμε.

Μετά δεχθήκαμε δύο γκολ που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο, δεν εμφανιστήκαμε καθόλου. Πάρα πολύ κακή εμφάνιση, είμαστε πολύ απογοητευμένοι
“, ανέφερε αναλυτικά ο πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Κάποιος θα πρέπει να του ζητήσει να απαντήσει ευθέως. Μπορεί αυτός ο Παναθηναϊκός, με το συγκεκριμένο ρόστερ να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Ελλάδα και Ευρώπη;

Η Λαμία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Τσιμπόλα, που νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Ντραγκόβσκι. Αρχικά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, όμως με παρέμβαση του VAR μέτρησε το γκολ διότι τον κάλυπτε ο Ιωαννίδης.

Η Λαμία πέτυχε γκολ μετά από 6 αγώνες! Το αμέσως προηγούμενο το είχε σκοράρει στο πρωτάθλημα ήταν στις 4 Ιανουαρίου με τον Φουρτάδο, στο Athens Kallithea – Λαμία 2-1.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε ότι μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την κλειστή άμυνα της Λαμίας και ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε ανάγκη να παίξει με δύο επιθετικούς. Επίσης πέρασε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο χωρίς να εκμεταλλευτεί καμία από τις στημένες εκτελέσεις, που ήταν αρκετές.

Την ίδια ώρα οι παίκτες του έκαναν αβίαστα λάθη, εξαιτίας των οποίων οι γηπεδούχοι έβγαιναν σε κόντρα επιθέσεις, τις οποίες πάντως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν στο Α’ ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 65′ ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε σχηματισμό 4-4-2, με Ιωαννίδη-Σβιντέρσκι στην επίθεση, Τετέ και Τζούρισιτς στα άκρα. Έτσι ήρθε η ισοφάριση στο 72′ από το σέρβο με σουτ εντός περιοχής, μετά από ασίστ του Σβιντέρσκι. Κάπου εκεί περιμένεις ότι η ομάδα θα πιέσει τη Λαμία, όμως με ανύπαρκτη αντίδραση υποχρεώθηκε να ηττηθεί.

Αντί λοιπόν να ανατρέψει το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός σκόραρε ακόμη δύο φορές η Λαμία. Στο 78ο λεπτό, ο Φουρτάδο με όμορφο σουτ και ο ίδιος με πέναλτι στο 92′, το 3-1…Στο 3ο γκολ αυτό που κάνει ο Μαντσίνι δεν γίνεται ούτε σε τοπικό, η παιδικό – πιο σωστά – πρωτάθλημα.

Απαράδεκτη εικόνα από τον βραζιλιάνο αμυντικό μέσο Αράο, ο οποίος έκανε πολλά και επικίνδυνα λάθη στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ο Ντραγκόβσκι ξανά σε κακή ημέρα, “ό,τι πάει μέσα γράφει!”. Ο Ιωαννίδης δεν στάθηκε καν σε ένα φυσιολογικά καλό επίπεδο.

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας Κόστιτς είχε καθοριστικές επεμβάσεις που βοήθησαν την ομάδα του να δεχθεί μόνο ένα γκολ και να αντέξει την πίεση του Παναθηναϊκού.

Αυτά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αγωνιστικά. Όμως πάμε και στο γενικό συμπέρασμα. Έχουμε φτάσει τέλος Φεβρουαρίου και είναι ξεκάθαρο πως δεν γίνεται αντιληπτό τι σημαίνει: “παίζω για τον Παναθηναϊκό”.

Ένας σύλλογος που έχει να πάρει το πρωτάθλημα από το 2010, αντί να καταθέτει ψυχή σε κάθε γήπεδο, με τους παίκτες να έχουν μάτια “γυαλισμένα”, διαπιστώνεις ότι αυτοί είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν αρκούν μόνο τα χρήματα για να διεκδικήσει μία ομάδα το πρωτάθλημα. Απαιτείται στελέχωση από άτομα με γνώση και όραμα. Που θα καταφέρουν να περάσουν τη νοοτροπία που ταιριάζει σε ένα μεγάλο Σύλλογο.

Αμφιβάλλω εάν ντρέπεται κανείς για την δραματική εικόνα στη Λαμία. Το πιθανότερο είναι ότι θα αντιμετωπιστεί ως μία κακή ημέρα στη δουλειά, στη λογική “πάμε παρακάτω”. Έτσι μικραίνει ο Παναθηναϊκός και δεν το υποστηρίζουμε πρώτη φορά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ