Η υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ διασφαλίζει την ομαλή ροή των ευρωπαϊκών πόρων και ενισχύει τους ελέγχους, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, προσερχόμενος στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας δήλωσε τα εξής:
«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις και τη σημερινή συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.
Η συγκεκριμένη μεταφορά υπαγορεύεται ως αναγκαία, μετά από μια σειρά λόγων, που οδήγησαν στη σημερινή αρνητική εικόνα του ΟΠΕΚΕΠΕ, κυρίως όμως δήλωναν την αδυναμία να προσαρμοστεί και να αντιμετωπίσει ζητήματα, τα οποία έρχονται από το παρελθόν και τα οποία είχαν μεγιστοποιηθεί, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ θα διασφαλίσει υψηλό επίπεδο ελέγχου, μιας και η εμπειρία της ΑΑΔΕ ειδικά σε αυτό το κομμάτι είναι αποδεδειγμένη εδώ και πολλά χρόνια.
Ταυτόχρονα, όμως, θα δημιουργήσει τη δυνατότητα της διανομής των ευρωπαϊκών πόρων με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Είναι γεγονός ότι σύσσωμο το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ θα μεταφερθεί στην ΑΑΔΕ, εκτελώντας πλέον το έργο το οποίο έκανε μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάτω από τη σκέπη της ΑΑΔΕ, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο ότι όλοι οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και η διασύνδεση όλων των πληροφοριακών συστημάτων να είναι πιο εύκολοι και να διασφαλίζεται ο κατά δυνατόν μεγαλύτερος και καλύτερος έλεγχος.
Νομίζω είναι ένα βήμα το οποίο δείχνει ότι η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τον μετασχηματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι κάτι που εμπίπτει όχι απλά μόνο στις προσδοκίες του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, μιας και όλοι θέλουμε να διασφαλιστεί ομαλά η ροή των ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας».