Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Τσιάρας: Η αθλητική βία δεν πρέπει να έχει κανένα χώρο εκδήλωσης...

Κ. Τσιάρας: Η αθλητική βία δεν πρέπει να έχει κανένα χώρο εκδήλωσης πλέον

Στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα και στις ποινές για τα περιστατικά οπαδικής βίας αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν έχουν κανένα χώρο σε καμία σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία».

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός, με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς έχει δρομολογήσει την αλλαγή συνολικά του θεσμικού πλαισίου για την οπαδική βία μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

«Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε συγκεκριμένες αλλαγές που δεν περιορίζονται στο χώρο της αθλητικής Δικαιοσύνης αλλά επεκτείνονται σε πολλές, διαφορετικές κατευθύνσεις: με το νομικό πλαίσιο των Λεσχών, με το φιλτράρισμα του μητρώου των οπαδών που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτές τις Λέσχες και με συνολικές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν», δήλωσε ο κ. Τσιάρας.

Τόνισε επιπρόσθετα ότι «η αθλητική βία δεν πρέπει να έχει κανένα χώρο εκδήλωσης πλέον» και συμπλήρωσε: «Έχει προαναγγελθεί η αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου που αφορά στη μη δυνατότητα αναστολής όταν επιβάλλονται ποινές για τέτοια αδικήματα. Μία συνολική αυστηροποίηση σε θέματα που αφορούν την επιβολή ποινών για ζητήματα που εντοπίζονται στο χώρο του αθλητισμού».

Αναφερόμενος στα ειδεχθή εγκλήματα που γίνονται, ολοένα και πιο τακτικά στη χώρα μας, είπε πως πρέπει να τιμωρούνται με τις πιο αυστηρές ποινές, γεγονός για το οποίο σχολίασε πως δέχθηκε πολύ αυστηρή κριτική.

«Στο θέμα της οπαδικής βίας γίνεται μια συνολική επεξεργασία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Το νομοθετικό πλαίσιο ήταν έτοιμο γι’ αυτό και το παρουσιάσαμε από την πρώτη στιγμή», είπε και συμπλήρωσε. «Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται απλά και μόνο με την αλλαγή του ποινικού κώδικα. Είναι ένα θέμα συνολικό, που πρέπει να τύχει μίας γενικότερης στρατηγικής και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης, με τη συμβολή όλων των παραγόντων».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ