Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Τασούλας: Δημόσια οικονομικά σε τάξη, για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών

Κ. Τασούλας: Δημόσια οικονομικά σε τάξη, για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών

Με πρωτοβουλία του Κ. Τασούλα στη Βουλή των Ελλήνων η 16η Ετήσια Συνάντηση στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ

«Δεν αρκεί να λέμε στον λαό τι είναι σωστό. Πρέπει να τον πείθουμε ότι αυτό που του λέμε τον συμφέρει κιόλας» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας των στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται με δική του πρωτοβουλία στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κ. Τασούλας, απευθυνόμενος στα στελέχη των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων από 37 χώρες, σημείωσε πως «η μεγάλη πρόκληση είναι χάρη στη δική σας εμπειρία και χάρη στο δικό μας θάρρος και έλλειψη φόβου για το πολιτικό κόστος, να πείσουμε τους λαούς που δέχονται τόνους λαϊκισμού πάνω στις αισθήσεις τους, ότι δημοφιλία είναι τα δημόσια οικονομικά να είναι σε τάξη για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις πραγματικές ανάγκες, να είμαστε έτοιμοι για τα έκτακτα και να μην θυσιάσουμε το αύριο στις εφήμερες ανάγκες του σήμερα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού επεσήμανε ότι ο εκλογικός κύκλος δεν συμβαδίζει με τον οικονομικό κύκλο, εξέφρασε την ανάγκη «τα προγράμματα, οι προϋπολογισμοί, τα σχέδια να αποκτήσουν έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα τον οποίον δεν πρέπει να τον ανατρέπει με τόση ευκολία ο εκλογικός κύκλος».

Ο κ. Κ. Τασούλας σημείωσε τέλος πως «η δημοσιονομική πειθαρχία, τα μακροχρόνια προγράμματα, το νοικοκύρεμα των οικονομικών συμφέρουν τους λαούς και τους πολίτες».

Η Ετήσια Συνάντηση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 140 εκπρόσωποι από 37 χώρες, συνδιοργανώνεται από το Γραφείο του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων με συντονιστή τον καθηγητή κ. Ιωάννη Τσουκαλά, που είναι ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στην Ετήσια Συνάντηση κεντρικοί ομιλητές ήταν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τις εργασίες παρακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ