Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Μητσοτάκης: Eπίσκεψη σε βρεφονηπιακό σταθμό – Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε...

Κ. Μητσοτάκης: Eπίσκεψη σε βρεφονηπιακό σταθμό – Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε οικογένειες με μικρά παιδιά

Επίσκεψη σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, στην Αργέντειο παιδική στέγη, όπου φιλοξενούνται καθημερινά 92 βρέφη και νήπια, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, όπου και συνομίλησε με τα μικρά παιδιά και τους παιδαγωγούς. Τον πρωθυπουργό συνόδευε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και από το βήμα του Βελλίδειο Συνεδριακού Κέντρου το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα αναπτύξει την κυβερνητική στρατηγική όσον αφορά στην αντιμετώπιση δύο κρίσιμων ζητημάτων.
Είναι η αντιμετώπιση του στεγαστικού, είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού και στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες όσον αφορά στη στήριξη των νέων οικογενειών αλλά και των νέων συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η σχολική χρονιά για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει. Να επαναλάβω την προσήλωση της κυβέρνησής μας στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά. Να μπορούν οι οικογένειες να γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν τα βρέφη τους και τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που να δίνουν έμφαση στην ποιότητα. 

Να επαναλάβω πόσο μεγάλο βάρος και σημασία αποδίδω στα προγράμματα της έγκαιρης και πρόωρης διάγνωσης πιθανών μαθησιακών λειτουργιών. Τέτοια προβλήματα μπορούν πολύ πιο εύκολα να εντοπιστούν από ένα καλά καταρτισμένο προσωπικό σε παιδικούς σταθμούς.

Είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα δρομολογήσουμε έτσι ώστε τα παιδιά αυτά, τα οποία αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες, να μπορούμε να τα εντοπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη και πρώιμη παρέμβαση αυξάνει πάρα πολύ σημαντικά τις πιθανότητες τα παιδιά αυτά να ακολουθήσουν μετά μια τελείως φυσιολογική πορεία και φυσιολογική ζωή».

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως: «Στη μάχη που δίνουμε για το δημογραφικό, όλη αυτή η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αυτό το χέρι βοηθείας που θα δώσουμε στον γονέα, τον εργαζόμενο, στη μητέρα για να δουλέψει, νομίζω είναι πολύ σημαντικό.
Φέτος με το πρόγραμμα του συγχρηματοδοτούμενου και του τακτικού προϋπολογισμού, τα χρήματα τα οποία δίνουμε για voucher έχουν ξεπεράσει τα 379 εκατομμύρια.
Σημαίνει ότι έχουν δοθεί περίπου 173.000 voucher και 105.000 εξ αυτών είναι για τους γονείς για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ενώ δεσμευόμαστε ότι για το 2025 και μετά θα είναι σε ισχύ το πρόγραμμα για να προσθέσουμε 20.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ένα πρόγραμμα 70 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ