Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ.Γκιουλέκας: «Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν θυσία και ανάσταση» 

Κ.Γκιουλέκας: «Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν θυσία και ανάσταση» 

δεικνύει την αξία της συλλογικής μνήμης που μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», επισημαίνει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, εκπροπώντας την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Βρυούλων, Παντελεήμονα, και κατέθεσε στεφάνι στις προτομές των ηρώων Μακεδονομάχων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Στο μήνυμα του για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα ο κ. Γκιουλέκας σημειώνει: «Χρωστάμε τεράστια ευγνωμοσύνη στους γνωστούς και άγνωστους ήρωες που ξεσηκώθηκαν από κάθε γωνιά της γης της Μακεδονίας αλλά και στους μαχητές που συνέρρευσαν από την υπόλοιπη χώρα, παρακινούμενοι όλοι από τον αγνό πατριωτισμό τους και συμμετείχαν στον μεγάλο Αγώνα για να παραμείνει η Μακεδονία μας στον εθνικό κορμό. Τους αποδίδουμε βαθύτατο σεβασμό και αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη τους. Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν θυσία και ανάσταση. Εθνικό ορόσημο, γιατί κράτησε ελληνική τη Μακεδονία, διατήρησε άσβεστη την ελληνική συνείδηση και ακμαίο το φρόνημα των κατοίκων της για ελευθερία. Διδάσκει και παραδειγματίζει πως ενωμένο το Έθνος μας ξεπερνά κάθε αντιξοότητα. Η σημερινή ημέρα αναδεικνύει την αξία της συλλογικής μνήμης που μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Για ημέρα μνήμης μοναδικών ηρώων, που με τη θυσία τους φωτίζουν τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθούμε οι σύγχρονοι Έλληνες, έκανε λόγο ο γγ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ημέρα μνήμης μοναδικών ηρώων. Ήρωες που με τη θυσία τους φωτίζουν τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθούμε και ακολουθούμε οι σύγχρονοι Έλληνες. Αυτόν της αέναης προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ