Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚύριε Χατζηδάκη και κύριοι του ΕΦΚΑ, ακούτε;

Κύριε Χατζηδάκη και κύριοι του ΕΦΚΑ, ακούτε;

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πραγματικά είναι να απορείς με τις ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας, που εξακολουθούν να συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε και ορθά για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, να μην χρειάζεται μοριακό τεστ για όσους πολίτες έχουν κάνει rapid και διαπιστώνεται ότι νοσούν από covid.

Αν και μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι θα χρειαζόταν pcr που είναι πιο ασφαλής μέθοδος διάγνωσης, εμείς θεωρούμε καλόπιστα ότι είναι το ίδιο και δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας.

Μάλιστα επιπρόσθετα αποφάσισε και υλοποίησε ότι όσοι έχουν rapid test θετικό αμέσως η διάγνωση ανεβαίνει στο gov.gr και ο ασθενής μπορεί να παίρνει άδεια από την εργασία του και όταν περάσει ο χρόνος των ημερών της νοσηλίας του να μπορεί να λαμβάνει και το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης, διάρκειας 90 ημερών.

Ως εδώ όλα καλώς καμωμένα.

Ελα όμως που όποιος είναι ασθενής νοσεί πρέπει και να πληρώνεται, με βάση το Νόμο τις 3 πρώτες ημέρες από τον εργοδότη του και τις άλλες από τον ΕΦΚΑ και τον εργοδότη κατά αναλογία;

Και εδώ αρχίζει ο παραλογισμός, καθώς το κράτος …συγκρούεται με το βαθύ κράτος και την νοοτροπία της γραφειοκρατίας που το κρατά ζωντανό.

Ο covid ως γνωστόν είναι πανδημική ασθένεια. Ο πολίτης από την ώρα που αποφασίζει το κράτος να παραμένει υποχρεωτικά 5 ημέρες (τουλάχιστον) κλεισμένος σπίτι για να πληρωθεί το ποσοστό του ΕΦΚΑ χρειάζεται και ιατρική γνωμάτευση!

Τώρα πείτε μου είναι λογικό;

Δηλαδή μπορεί κάποιος να διαγνώσει κάποιος ότι ο πολίτης μπορεί να βγει έξω στις τρείς ημέρες;

Φυσικά και όχι. Αλλά εκεί ο ΕΦΚΑ. Φέρετε μας χαρτί από γιατρό για να πληρωθείς.

Λες και ο χρόνος έχει σταματήσει στο μυαλό κάποιων. Η απόλυτη τρέλα και γραφειοκρατία.

Το μισό κράτος να συγκρούεται με το άλλο μισό για να κάνουν άσκηση εξουσίας κάποιοι φυγόμυαλοι.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Χατζηδάκη, γνωρίζουμε ότι αν μη τι άλλο βγάζετε καντήλες με το βαθύ κράτος και τις νοοτροπίες του.

Δώστε άμεσα λύση. Οποιος νοσεί με βάση τους νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας και παραμένει λόγω covid σε καραντίνα, δεν χρειάζεται καμία ιατρική βεβαίωση. Νισάφι πια με τη βλακεία. Δεν είναι ρόλος του ΕΦΚΑ να ταλαιπωρεί τους πολίτες, αλλά να τους εξυπηρετεί.

Βγάλτε μια απόφαση και κλείστε το θέμα. Διότι όλα έχουν και ένα όριο. Γιατί πρέπει να χάνονται χιλιάδες εργατοώρες, να ταλαιπωρούνται πολίτες, γιατροί και ΕΦΚΑ για τα αυτονόητα…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ