Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυρ. Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση ποινών για οπλοκατοχή στους νέους, νέες προσλήψεις και ρύθμιση...

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση ποινών για οπλοκατοχή στους νέους, νέες προσλήψεις και ρύθμιση «κόκκινων» δανείων

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εισήγησή του με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα συνομιλεί με όλες τις πλευρές και είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Πάντα θα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή που είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Καλούμε τα μέρη σε αποκλιμάκωση για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που θα είναι ευρείας κλίμακας πόλεμος. Έχουμε εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων που βρίσκονται στον Λίβανο».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Πριν μπούμε στην ημερήσια διάταξη να κάνω σύντομο σχόλιο για τη διάχυση εχθροπραξιών στον Λίβανο και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Μας ανησυχούν. Πρώτη μας επιδίωξη η αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα έχει εξωτερική πολιτική που βασίζεται σε αρχές, συνομιλεί με όλες τις πλευρές, είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αποτυπώθηκε στις επαφές που είχαν στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Είναι πολιτική που διατρέχει την καθημερινή πολιτική του ΥΠΕΞ. Θα αγωνιζόμαστε πάντα για την ειρήνη στην περιοχή. Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε ταχεία αποκλιμάκωση πριν γίνει γενικευμένος πόλεμος στον Λίβανο».

Το νέο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό και Διαρθρωτικό πλαίσιο θα αποτελέσει τη βάση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, συνέχισε ενώ σημείωσε ότι στο Μεσοπρόθεσμο καταγράφεται ενθαρρυντική πορεία για τα δημόσια οικονομικά.

«Μορφή νομοσχεδίων για τα όσα είχαμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε στη ΔΕΘ. Ανάμεσά τους η στήριξη του εισοδήματος και της οικογένεια,ς ο προγραμματισμός των διορισμών για το Δημόσιο, ρυθμίσεις υπέρ των αγροτών, όλα αυτά στο πλαίσιο του νέου Δημοσιονομικού και Διαρθρωτικού σχεδίου που θα αποτελέσει τη βάση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Συνιστά μεθολογία όχι μόνο κατάρτισης των προϋπολογισμών αλλά και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε μέχρι στιγμής συνηθίσει. Στο Μεσοπρόθεσμο καταγράφεται μία ενθαρρυντική πορεία για τα δημόσια οικονομικά της χώρας, τα οποία είχα την ευκαιρία να αποτυπώσω στις σημαντικές επαφές που έκανα στη Νέα Υόρκη» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έκανε λόγο για στοχευμένες δαπάνες υπέρ του πολίτη για την επόεμνη τετραετία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν στοχευμένες αλλαγές για την παραβατικότητα σε παιδιά και εφήβους. Ειδική αναφορά έκανε στην εφαρμογή «Safe Youth». «Ένα παιδί που κινδυνεύει θα μπορεί να ειδιποιεί την αστυνομία» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας που παρατηρείται πιο έντονα με το άνοιγμα των σχολείων. Με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον ποινικό κώδικα έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά. Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για οπλοκατοχή στους νέους. Απαλλαγή κατηγορουμένων όταν επιστρέφουν κλοπιμαία. Η συμπεριφορά θα λειτουργεί ως απλό ελαφρυντικό. Το ζήτημα της παραβατικότητας είναι ζήτημα πολυσύνθετο. Αφορά τις ίδιες τις οικογένειες. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια, τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών, έχουμε δυνατότητα να αυστηροποιήσουμε τις ποινές, θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια και τα διόδια θα μειωθούν στα 2,5 ευρώ.

Η κυβέρνηση προχωρά σε σχεδόν 20.000 προσλήψεις με ενίσχυση του ΕΣΥ και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ