Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚριστιάνο Ρονάλντο: Ακατάλληλος ηγέτης, κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ακατάλληλος ηγέτης, κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική!

Η στιγμή που το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να καταλήξει στο τέρμα του σπουδαίου τερματοφύλακα Γιαν Όμπλακ, καθώς ο σλοβένος “διάβασε” σωστά την πρόθεση της εκτέλεσης, ο ενεργός μύθος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ένιωσε ότι άρχισε να σβήνει και ξέσπασε σε κλάματα!

Η Σλοβενία τότε πίστεψε πως βρισκόταν κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Euro, όμως η διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε μόνο “ρουλέτα” δεν ήταν καθώς ο εκπληκτικός τερματοφύλακας των ιβήρων Ντιόγκο Κόστα, με τρεις συνεχόμενες επεμβάσεις, έστειλε τη χώρα του στα προημιτελικά! Νέα δάκρυα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτή τη φορά χαράς!

Είναι στα αλήθεια να αναρωτιέσαι πώς γίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας 39χρονος να παίζει 120 λεπτά. Η απάντηση είναι απλή. Κανείς δεν τολμάει να του πει πως πρέπει να βγει από το παιχνίδι! Ο Ρονάλντο δεν κάθεται στον πάγκο, τελεία και παύλα! Η Πορτογαλία εξαιτίας αυτής της συνθήκης όχι μόνο δεν αποκτά πλεονέκτημα αλλά αδυνατεί να αναπτυχθεί. Διότι άπαντες έχουν την…υποχρέωση να τον αναζητούν. Θλιβερή εικόνα για μία ομάδα η οποία κατά τα άλλα έχουν πολύ σημαντικούς σύγχρονους παίκτες.

Η εικόνα της Πορτογαλίας, με απενεργοποιημένους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τους Μπερνάρντο Σίλβα και Μπρούνο Φερνάντες, ήταν απογοητευτική. Το ίδιο απελπιστικές ήταν και οι προσπάθειες του Κριστιάνο να σκοράρει, πόσο μάλιστα και όταν έχει φτάσει στις 20 τελικές εντός εστίας (τις περισσότερες από οποιονδήποτε), χωρίς να πανηγυρίσει εφέτος ούτε μία φορά στη διοργάνωση της Γερμανίας.

Οι συμπαίκτες του δεν σταματούν να κάνουν δηλώσεις, πως είναι τιμή για εκείνους η παρουσία τους μαζί του, ενώ στη διάρκεια του διαλείμματος πριν από τα πέναλτι οι κάμερες είχαν εστιάσει στην ψυχολογική συμπαράσταση από όλους προς τον CR-7.

Τα ΜΜΕ όλου του κόσμου καταγράφουν διαρκώς τα επιτεύγματά του. Ο μόνος που έχει λάβει μέρος σε 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πρώτος σκόρερ των Euro με 14 γκολ σε 28 συμμετοχές, τις περισσότερες από οποιονδήποτε. Ο προπονητής Μαρτίνες τον έχει χαρακτηρίσει “παράδειγμα για τους συμπαίκτες του”, όμως για την ουσία δεν πρόκειται κανείς να μιλήσει.

Ποιος να πει δηλαδή ότι ο Κριστιάνο καθυστερεί την ανάπτυξη; Ότι χαλάει τις τελικές προσπάθειες και δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει σκοράρει ο ίδιος στα τελευταία 8 ματς Euro και παγκόσμιου κυπέλλου;

Ποιος να επιχειρηματολογήσει, ότι δεν σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε φάση ομίλων μεγάλης διοργάνωσης και αφού έπαιξε και 120 λεπτά κόντρα στη Σλοβενία, την ερχόμενη Παρασκευή στον προημιτελικό με τη Γαλλία κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον πάγκο;

Εάν, λέμε εάν, σκεφτόταν ποτέ κανείς κάτι τέτοιο βέβαια, δεν θα έχανε απλά ο προπονητής της Πορτογαλίας τη θέση του αλλά θα σταματούσε ολόκληρη η διοργάνωση! Θα έβρισκε δυστυχώς γι΄αυτό, τον τρόπο ο Ρονάλντο! Κάτι θα έπρεπε να κάνει να ακουστεί και εκτός γηπέδου…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ