Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚούγιας για Λιγνάδη: Όταν η Δικαιοσύνη μιλάει, εμείς πρέπει να σιωπούμε

Κούγιας για Λιγνάδη: Όταν η Δικαιοσύνη μιλάει, εμείς πρέπει να σιωπούμε

Βγήκε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη φυλακή, αφότου πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, τον συνόδευσε κατά την αποφυλάκιση του και αποχωρώντας από το δικαστήριο τόνισε:

«Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς οι υπόλοιπο πρέπει να σιωπούμε. Το τελευταίο προπύργιο για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών είναι η δικαιοσύνη. Εάν και αυτή καταρρεύσει και γίνει υποχείριο πολιτικής εκμετάλλευσης και ταπεινών ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων δεν θα υπάρχει κράτος. Εκείνο που θέλω να πω για άλλη μια φορά είναι ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βαθμοί δικαιοδοσίας. Η άσκηση μιας ποινική διώξεως δεν σημαίνει τίποτα».

Κατά την έξοδό του ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε πως «ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο».

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της, ζητά να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ