Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚοζάνη: Παράδοση απινιδωτών σε φορείς και συλλόγους της δυτ. Μακεδονίας

Κοζάνη: Παράδοση απινιδωτών σε φορείς και συλλόγους της δυτ. Μακεδονίας

Στην παράδοση 20 απινιδωτών δημόσιας πρόσβασης σε συλλόγους και φορείς της περιοχής προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αναστάσιο Φούντογλου, «η παράδοση των 20 απινιδωτών είναι συνέχεια του προγράμματος των 120 απινιδωτών δημόσιας πρόσβασης που σήμερα ολοκληρώνεται, δίδοντας ταυτόχρονα τη σκυτάλη στο νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας». 

Στο νέο πρόγραμμα προβλέπεται η διανομή επιπλέον 350 απινιδωτών καθώς και η εκπαίδευση 3.500 πολιτών στις πρώτες βοήθειες και την απινίδωση. Ο Αντιπεριφερειάχης Υγείας επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση και του παραπάνω προγράμματος «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα καταστεί μια από τις πρώτες περιφέρειες της χώρας που θα πετύχει τα βέλτιστα διεθνή στάνταρντ του ενός απινιδωτή ανά 1000 κατοίκους, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην βελτίωση της δημόσιας υγείας στην περιοχή». 

Στην διαδικασία παράδοσης των απινιδωτών στους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων ήταν παρόντες και διασώστες του ΕΚΑΒ που ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σχετικά με την χρήση του απινιδωτή, τις υποχρεώσεις όσων θα αναλάβουν την χρήση τους ενώ ταυτόχρονα οργανώθηκε και ο κύκλος ειδικής εκπαίδευσης εθελοντών πολιτών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ