Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚΙΝΑΛ: ο νικητής του depate εδοξάσθη...κρυπτόμενος

ΚΙΝΑΛ: ο νικητής του depate εδοξάσθη…κρυπτόμενος

«Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος», είχε αναφωνήσει ο Ηλίας Τσιριμώκος εκεί κάπου στα 1966 (και ουχί ο Γεώργιος Παπανδρέου όπως εσφαλμένως αναπαραγάγεται) αναφερομένος στον Γεώργιο Γρίβα, της ΕΟΚΑ, που εκλογικά είχε πάει…άπατος.

Αυτή τη φράση θυμήθηκα χθες παρακολουθώντας το debate των υποψηφίων αρχηγών του ΠαΣοΚ, από το οποίο απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διότι τελικά η επιλογή του να μην εμφανιστεί στην τηλεοπτική αναμέτρηση δικαιώθηκε όσον αφορά την εικόνα του.

Για το αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη θα φανεί σε πέντε ημέρες καθώς τότε θα προσέλθουν στις κάλπες , προσοχή ουχί στις…κάλτσες όπως είχε πει σε ένα από τα πολλά σαρδάμ που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, αποφάσισε την ώρα που οι άλλοι πέντε επιχειρούσαν να πείσουν τους πολίτες γιατί να ψηφίσουν έναν από αυτούς και όχι το ΠΑΣΟΚ(!) εκείνος μιλούσε με νέους.

Οχι βέβαια για να τους εξηγήσει πως με τα Μνημόνια υποθήκευσε το μέλλον τους και το μέλλον πολλών γενεών, αλλά για να τους πείσει να του δώσουν συγχωροχάρτι επιστρέφοντας στην ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Εαν δεν είναι αυτό παραλογισμός, τότε ποιος είναι. Αλλά μην λησμονούμε ότι όπως έλεγε και ο μακαρίτης Χάρρυ Κλύνν , ότι ζούμε στη χώρα του…πράσινου ήλιου, στην οποία όλα επιτρέπονται ακόμη και η επιστροφή του Παπανδρέου, στην πολιτική ζωή του τόπου και στο κόμμα το οποίο διέσπασε, μη καταφέροντας να βάλει το ΚΙΔΗΣΟ στη Βουλή.

Η χθεσινή τηλεμαχία πάντως δεν μας έκανε σοφότερους. Απλώς η ατάκα περί νεόγερων που διεκδικούν την ηγεσία μας έκανε να αναρωτηθούμε το πως την επόμενη ημέρα όλοι αυτοί θα συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα.

Πράγμα που δεν το θεωρώ πολύ πιθανόν αλλά θα φανεί στο χειροκρότημα. Απαντήσεις βέβαια σε πολλά δεν λάβαμε, καθώς κανείς δεν άνοιξε επί της ουσίας τα χαρτιά του, δεν έγινε κουβέντα για τις…μίζες, για τα σκάνδαλα, ούτε καν για τα χρέη του ΠαΣοΚ.

Για όλα αυτά υπήρχε ομερτά μεταξύ των υποψηφίων καθώς κανείς δεν ήθελε να θυμίσει τα έργα και ημέρες του πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματος. Οπως και ότι δεν τόλμησαν να βάλουν μια άδεια καρέκλα που θα έδειχνε τον μεγάλο απόντα του debate.

Το βέβαιο είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση για το ΠαΣοΚ έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται η κάλπη που θα στηθεί να δημιουργήσει αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που άφησε χώρο στην κεντροαριστερά, αλλά και στη ΝΔ που περιμένει στη γωνία για να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα στην αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ