Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚακοκαιρία Elias: Κλειστά τα σχολεία σε Ωρωπό και Φυλή – Τι ισχύει...

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά τα σχολεία σε Ωρωπό και Φυλή – Τι ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Ωρωπού και Φυλής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Αττική.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Φυλής ανακοινώνεται πως νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν θα λειτουργήσουν. Με αντίστοιχη ανάρτηση, ενημέρωσε τους δημότες του και ο Ωρωπός, όπου σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σήμερα όλα τα σχολεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ειδικά σχολεία, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία της Αττικής

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας ανακοίνωσε νωρίτερα πως τα σχολεία της περιφέρειας θα ανοίξουν κανονικά, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά της ΕΜΥ για την έκβαση της κακοκαιρίας Elias τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα μεταφερθούν εκτός λεκανοπεδίου.

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι.

«Υπήρχε μια σκέψη, γιατί ήταν έντονη η βροχόπτωση, οι τελευταίες όμως προβλέψεις δείχνουν ότι το φαινόμενο εξασθενεί, άρα δεν υφίσταται θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Από εκεί και πέρα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να πάρει, επειδή γνωρίζει καλύτερα τις περιοχές, την απόφαση αν θα ανοίξει ή όχι κάποιο σχολείο».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ