Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚΛΙΜΑΚαιρός: Νεφώσεις αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα-Άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Νεφώσεις αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα-Άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης ασθενούς βροχής και σε πολύ τοπικό επίπεδο στα πεδινά των παραπάνω περιοχών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 22-24, στη Θεσσαλία από 8 έως 26-27 βαθμούς, στην Ήπειρο 12 έως 26-28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα βόρεια πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ