Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚαθαρά Δευτέρα:Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά-πέταγμα χαρταετού

Καθαρά Δευτέρα:Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά-πέταγμα χαρταετού

Διαφορετική θα είναι φέτος η Καθαρά Δευτέρα μιας και τα περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν τον εορτασμό με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. Ωστόσο και σήμερα και αύριο ανοιχτά είναι συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τράπεζι.

Τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο είναι ανοιχτά από σήμερα το πρωί χωρίς όμως να κάνουν το παραδοσιακό ξενύχτι της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα.

Αύριο Καθαρά Δευτέρα κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν ιχθυοπωλεία, φούρνοι και μίνι μάρκετ. Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

Μετακινήσεις χωρίς αυτοκίνητο την Καθαρά Δευτέρα 

Οι περιορισμοί μετακινήσεων εξακολουθούν να ισχύουν σε όλη τη χώρα.

Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

• Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός δήμου, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)
• Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και ATM τραπεζών με sms 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας
• Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Συνεπώς, για να πετάξουμε τον χαρταετό σε κάποιο κοντινό χώρο πρασίνου, μετακινούμαστε μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.
• Στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (sms 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.
• Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ