Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα-Airbus: Παραδόθηκε το 700ο αεροσκάφος της οικογένειας Α320

Κίνα-Airbus: Παραδόθηκε το 700ο αεροσκάφος της οικογένειας Α320

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus παρέδωσε τη Δευτέρα το 700ο αεροσκάφος της οικογένειας Α320 που συναρμολογήθηκε στη γραμμή συναρμολόγησης A320 Family Final Assembly Line Asia (FALA) που βρίσκεται στην πόλη Τιαντζίν στη βόρεια Κίνα.

“Τουλάχιστον κάθε τρίτο αεροσκάφος Airbus A320 στην Κίνα προέρχεται από την Airbus Tianjin,” δήλωσε ο Κριστόφ Σρεμπ γενικός διευθυντής στο Airbus Tianjin Delivery Center.

“Η εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευση που έχει η Airbus στην Κίνα, στην κινεζική αεροπορική αγορά, αλλά και στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη τους”.

Το αεροσκάφος που παραδόθηκε, ήταν ένα A320neo, με 180 θέσεις στην οικονομική κατηγορία, ενώ το παρέλαβε η αεροπορική εταιρία Chengdu Airlines.

Η ίδια αεροπορική εταιρία διαθέτει 50 αεροσκάφη Airbus δήλωσε ο Γουάνγκ Σουσί διευθύνων σύμβουλος της.

Η FALA εγκαινιάστηκε το 2008 στην Τιαντζίν και είναι η πρώτη γραμμή συναρμολόγησης-παραγωγής που η Airbus έχει οργανώσει εκτός της Ευρώπης, ενώ λειτουργεί για περισσότερα από 15 χρόνια κι αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο εξέλιξης της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ