Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Προσφέρει οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών οικιακών συσκευών με...

Κίνα: Προσφέρει οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών οικιακών συσκευών με καινούργιες

Οι κινεζικές αρχές προσφέρουν οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τις παλιές οικιακές συσκευές τους με καινούργιες, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εμπορίου, αλλά και άλλων τριών υπουργείων.

Οκτώ κατηγορίες οικιακών συσκευών με υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ψυγείων, των πλυντηρίων, των τηλεοράσεων, των κλιματιστικών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, εντάσσονται σε πρόγραμμα επιχορηγήσεων για την αγορά νέου εξοπλισμού.

Οι επιχορηγήσεις φτάνουν σε ποσοστό 15% επί της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων.

Κάθε καταναλωτής θα μπορεί να λάβει επιχορήγηση για μία συσκευή σε μία κατηγορία, ενώ η επιχορήγηση για κάθε προϊόν δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 2.000 γιουάν (251 ευρώ) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκύκλιο.

Όλες οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να συντονίσουν την χρήση κεντρικών και τοπικών χρηματοδοτήσεων για την παροχή επιδοτήσεων προς τους καταναλωτές για τις συσκευές που έχουν ενταχθεί στις οκτώ κατηγορίες των επιδοτούμενων αγορών οικιακών συσκευών με υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, όπως προβλέπει η ίδια εγκύκλιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ