Το διεθνές αεροδρόμιο Daxing του Πεκίνου διαχειρίστηκε συνολικό φορτίο εξωτερικού εμπορίου οικονομικής αξίας 102 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 12,61 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την έναρξη της λειτουργίας του το 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με μία ανακοίνωση των τελωνείων της κινεζικής πρωτεύουσας που εκδόθηκε στις 28 Μαΐου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο αναφερόμενο αεροδρόμιο έχει καταγράψει σταθερή αύξηση στην οικονομική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών του, κατά τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τα 20 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 2,47 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2023, αλλά και τα 50 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 6,18 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2024.
Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, το ίδιο αεροδρόμιο διαχειρίστηκε φορτία εξωτερικού εμπορίου οικονομικής αξίας 16,1 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 1,99 δισεκατομμυρίων ευρώ) με ετήσια αύξηση 6,8%.
Από το 2019, το διεθνές αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας έχει συνάψει εμπορικούς δεσμούς με 127 χώρες μέσω της συμμετοχής του στη παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (BRI) που προωθεί το Πεκίνο με τη συνολική οικονομική αξία του διαχειριζόμενου εξωτερικού εμπορίου να καταγράφεται στα 56,3 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 6,96 δισεκατομμύρια ευρώ) αντιστοιχώντας σε ποσοστό 55,2% επί του συνολικού όγκου εξωτερικού εμπορίου που διαχειρίστηκε το ίδιο αεροδρόμιο.
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2025, η οικονομική αξία του διαχειριζόμενου όγκου εξωτερικού εμπορίου από το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου και τις χώρες της πρωτοβουλίας BRI καταγράφηκε στα 7,83 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 970 εκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 48,6%.