Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙ. Χατζηθεοδοσίου: «Η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της συνεκτικής ανάπτυξης» 

Ι. Χατζηθεοδοσίου: «Η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της συνεκτικής ανάπτυξης» 

«Η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της συνεκτικής ανάπτυξης. Είναι αυτή που δημιουργεί ευκαιρίες, εισοδήματα, εθνικό πλούτο».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην έναρξης της εκδήλωσης – θεσμό για το επιμελητήριο για την απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν φέτος δύο πρώην Πρωθυπουργοί, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε: «Όσοι βραβεύονται σήμερα, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πατρίδας μας, μέσα σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον. Οι γεωπολιτικές εντάσεις, η κλιματική κρίση, η καταιγιστική τεχνολογική πρόοδος, διαμορφώνουν ένα τοπίο που θυμίζει κινούμενη άμμο.

Η σταθερότητα – η οποία είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη – υπονομεύεται. Καλούμαστε λοιπόν να δώσουμε λύσεις σε παλιά και νέα προβλήματα, να αξιοποιήσουμε καινούριες ευκαιρίες.

Χρειάζεται να προετοιμαστούμε έγκαιρα. Να προσαρμόσουμε τις δεξιότητες, αλλά και τη νοοτροπία μας. Να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, απέναντι σε κρίσεις. Να επενδύσουμε στη γνώση, στο ταλέντο, στον άνθρωπο. Να εργαστούμε για μια ανάπτυξη βιώσιμη, αλλά και πιο δίκαιη, με λιγότερες ανισότητες… 

Το ταξίδι της επιχειρηματικότητας συνεχίζεται σήμερα σε αχαρτογράφητα νερά. Και είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις επιχειρήσεις, να έχουν δίπλα τους έναν σταθερό, αξιόπιστο, χρήσιμο συνοδοιπόρο. Αυτόν τον ρόλο έχουμε αναλάβει ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών».

Ο πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη του επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο επιμελητήριο και τόνισε: «Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην κοινωνία».

Τα βραβεία 

Τα βραβεία έλαβαν οι εξής επιχειρήσεις:

– LABROS RESTAURANT στην κατηγορία «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα». Το εστιατόριο Λάμπρος χτίστηκε το 1889 στη Βουλιαγμένη και με σεβασμό στη μακρά ιστορία του, διατηρεί σταθερές τις αξίες του για πάνω από έναν αιώνα. Παράλληλα, η επιχείρηση εργάζεται για τη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών της, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες της μια μοναδική γευστική εμπειρία.

– APHRODITE, στη κατηγορία «Οικογενειακή Επιχείρηση». Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1977, εν μέσω μίας μεταβατικής περιόδου, με επίκεντρο την αργυροχρυσοχοΐα και εν γένει τα τουριστικά είδη. Τα τελευταία 10 χρόνια τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η νέα γενιά, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας την πορεία της, σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, αλλά και αυξημένων τουριστικών ροών.

– NUMBER 9 GREECE, στην κατηγορία «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». Είναι μια αναπτυσσόμενη εταιρεία animation και VFX με έδρα την Αθήνα. Με λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας και μια ομάδα 35+ εξαιρετικά καταρτισμένων δημιουργών, που περιλαμβάνουν visual developers, animators και καλλιτέχνες CGI. Τα τρέχοντα έργα περιλαμβάνουν μια μεγάλη διεθνή παραγωγή 55 εκατομμυρίων ευρώ, 28 επεισοδίων, με τίτλο HIT – Heroes in Training – μια ιστορία ενηλικίωσης των αρχαίων Ελλήνων θεών, σε συνεργασία με την πρωτοπόρα εταιρεία DNEG, βραβευμένη 7 φορές με Όσκαρ (ιδιοκτησία της Prime Focus) και την Chiltern Media, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς και χρηματοδότες στη διεθνή βιομηχανία μέσων και ψυχαγωγίας.  

– WATERFRESH A.E., στην κατηγορία «Πράσινη Επιχειρηματικότητα». Το πρώτο Ελληνικό νερό που συσκευάζεται σε χάρτινη ανακυκλώσιμη συσκευασία φιλικό προς το περιβάλλον με φυτικά υλικά που εμφιαλώνεται στην Ελλάδα με νερό από το Ζερβοχώρι Ημαθίας. Εκτός της διανομής νερού από το 2020 με γνώμονα την οικολογική συνείδηση που είναι και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της φιλοσοφίας της εταιρείας, η Waterfresh δημιούργησε το πρώτο “χάρτινο νερό” στην Ελλάδα γνωστό πλέον και ως MINOA WATER ώστε να δώσει επιλογή σε όσους επιθυμούν να καταναλώνουν νερό σε χάρτινη ανακυκλώσιμη συσκευασία, αλλά ταυτόχρονα δίνοντας επιλογές γεύσεων αλλά και επιπλέον φυτικών βιταμινών.

– PARADOX HELLAS στην κατηγορία «Δικτύωση και Συνεργατικότητα». Είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της ασφάλειας, ειδικευόμενη στην εισαγωγή, κατασκευή και χονδρική πώληση συστημάτων ασφαλείας και πυρανίχνευσης, με 35 χρόνια ιστορίας και εμπειρίας. Ξεχωρίζει για την ποιότητα και την τεχνολογική καινοτομία των προϊόντων της και με ισχυρό δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών.

– HATZI FILAX GROUP στην κατηγορία «Καινοτομία». Η Hatzi Filax Group είναι μια εταιρεία HR consulting και εκπαίδευσης και αποτελεί το όραμα μιας μητέρας και μιας κόρης που, πριν από 5 χρόνια, αποφάσισαν να φέρουν αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους τους. Σήμερα, συνεργάζονται με κορυφαίες εταιρείες, από το λιανεμπόριο μέχρι τη ναυτιλία, βοηθώντας τες να εξελιχθούν σε οργανισμούς που νοιάζονται πραγματικά για τους ανθρώπους τους.

– SHE WEARS στην κατηγορία «Ηλεκτρονικό Εμπόριο». Το www.shewears.gr, fast fashion brand, βραβεύτηκε για τη δυναμική του ανάπτυξη στον χώρο της γυναικείας μόδας. Το “έξυπνο” showroom και το eshop βοήθησαν να σημειωθεί εξαιρετική ανάπτυξη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη χιλιάδων πελατών και 65.000 ακολούθων στα social media.

 – DENISE ELEFTHERIOU στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα». Η Ντενίζ Ελευθερίου, σχεδιάστρια μόδας, άνοιξε το πρώτο της ατελιέ στη Θεσσαλονίκη το 1997. Σπούδασε στο Μιλάνο, σχέδιο μόδας και styling, στο Instituto Marangoni.  Στη συνέχεια εργάστηκε κοντά σε Ιταλούς σχεδιαστές, με πιο σημαντική τη συνεργασία της με τον Giorgio Armani και τον Trussardi, εντρυφώντας στην ιταλική ραφή και το περίφημο ιταλικό design. Είναι γνωστή για τις bridal συλλογές της και τις custom made δημιουργίες της και έχει αποκτήσει πιστό κοινό όχι μόνο για τα νυφικά αλλά και για το ευρηματικό στυλ των δημιουργιών της. Το στυλ Denise Eleftheriou είναι αναγνωρίσιμο για δύο κυρίως λόγους, για το μίνιμαλ ύφος του και για το γεγονός ότι η σχεδιάστρια φροντίζει πάντα να ακολουθεί και να εμπνέεται από το στυλ της κάθε γυναίκας σεβόμενη την προσωπικότητά της. Από τα τέλη του 2023 η σχεδιάστρια μετέφερε την έδρα του ατελιέ της στην Αθήνα. Επίσης, εγκαινίασε τη δημιουργία μιας κολεξιόν με ρούχα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα δίχτυα που βρίσκονται πεταμένα στη θάλασσα. Ο σκοπός της σχεδιάστριας είναι να τονίσει την αναγκαιότητα της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος γενικότερα, κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας στη βιομηχανία της μόδας.

– BibeCoffee στην κατηγορία «Νέες Τεχνολογίες». Είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που καινοτομεί στην αγορά του καφέ παγκοσμίως τα τελευταία 5 χρόνια και μετατρέπει κάθε επαγγελματική μηχανή καφέ σε smart συσκευή.

 Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου (Ιδιοκτήτες καφέ, αλυσίδες, roasters και προμηθευτές καφέ, κατασκευαστές  και διανομείς μηχανών καφέ) και, με τις καινοτόμες λύσεις τηλεμετρίας που προσφέρει, τους δίνει τη δυνατότητα να επιβλέπουν απομακρυσμένα και οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν, κάθε πτυχή της επιχείρησής τους μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα (στο κινητό, tablet κ.λπ.).

 Στόχος της BibeCoffee είναι να εξοπλίσει τις αλυσίδες καφέ, τους προμηθευτές καφέ αλλά και τους ιδιοκτήτες καφέ με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να λαμβάνουν  ‘έξυπνες’ αποφάσεις που θα διασφαλίσουν τους υψηλούς δείκτες ποιότητας του κάθε ροφήματος, θα μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και θα βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση της επιχείρησής τους.

Ειδικές τιμητικές βραβεύσεις δόθηκαν στους εξής: 

• Στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League από την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά και για την κατάκτηση του Youth League από την ομάδα Νέων.

• Στην  ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της Euroleague.

• Στην Λήδα Μανθοπούλου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 100 μέτρα T38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

• Στον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200 μέτρα ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

• Στον Θοδωρή Τσελίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

• Στην Στρατονίκη Βελισσαρίδη που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και μπήκε πρώτη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ