Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΙΣΑ: Σταθερή και σαφή θέση για τη συνταγογράφηση

ΙΣΑ: Σταθερή και σαφή θέση για τη συνταγογράφηση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ταχθεί ενάντια σε κάθε πρακτική υπερσυνταγογράφησης και καταδικάζει απερίφραστα, τέτοιες συμπεριφορές, αναφέρει ο ΙΣΑ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει πως “επ’ αφορμής, των ανακοινώσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για ιατρούς που προέβησαν σε υπερσυνταγογράφηση, υπενθυμίζει ότι εξαρχής ως εκπρόσωποι των ιατρών προκρίναμε αλλά και στην πράξη ενισχύσαμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που επιτρέπει τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό του συστήματος συνταγογράφησης. Πρέπει να επισημανθεί ότι η ιατρική κοινότητα της χώρας ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που μέσα σε ελάχιστους μήνες εφάρμοσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σταθερά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ταχθεί ενάντια σε κάθε πρακτική υπερσυνταγογράφησης και καταδικάζει απερίφραστα, τέτοιες συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο δε της πειθαρχικής του αρμοδιότητας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναμένει τα κρίσιμα εν προκειμένω στοιχεία.

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι πέρα από τις ελεγκτικές διαδικασίες θα πρέπει άμεσα και το ίδιο το σύστημα να εκσυγχρονιστεί και να εξορθολογιστεί. Θα πρέπει ειδικότερα να ενταχθούν στο σύστημα όλα τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, αλλά και να ενσωματωθούν οι ενδεδειγμένες και απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες του ίδιου του συστήματος που θα διασφαλίζουν την ορθή πρακτική συνταγογράφησης, κάτι που επί σειρά ετών ζητά ο ΙΣΑ”.