Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘρίλερ στο ΠΑΣΟΚ: Οι ανατροπές - Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της...

Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ: Οι ανατροπές – Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Σκληρή μάχη και ανατροπές στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα και για τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στη νέα έρευνα της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega, στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να είναι το φαβορί, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ανεβαίνει στη δεύτερη θέση σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Εντυπωσιακή άνοδο και για τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος ισοβαθμεί με τον Χάρη Δούκα στην τρίτη θέση.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει προβάδισμα στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας είναι τρίτος με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλακης εξακολουθεί να προηγείται διευρύνοντας το προβάδισμά του με ποσοστό 36%. Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17% και μια μονάδα πίσω της ο Παύλος Γερουλάνος με 16%.

Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.

Τα σενάρια για τον β΄γύρο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με τον β’ γύρο στο ΠΑΣΟΚ, στο γενικό κοινό, στα όρια εκλογικής επιρροής του κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χ. Δούκα με 48%-35%. Ο Γερουλάνος κερδίζει τον Δούκα επίσης με 45%-35%, όπως και η Διαμαντοπούλου τον Δούκα με 44%-39%. Ο Ανδρουλάκης κερδίζει την Διαμαντοπούλου με 44%-38%, σε περίπτωση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου έχουμε θρίλερ καθώς ισοψηφούν με 42% ενώ σε δίδυμο Διαμαντοπούλου-Γερουλάνου κερδίζει με 41%-38% η πρώτη.

Σε όσους δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Δούκα με 58% έναντι 35%, ενώ ο Π. Γερουλάνος κερδίζει επίσης τον κ. Δούκα με 42%-39%. Αντίθετα σε περίπτωση διδύμου Διαμαντοπούλου-Δούκα, ο δήμαρχος Αθηναίων κερδίζει με 44% έναντι 43%. Η κα Διαμαντοπούλου χάνει επίσης από τον Ν. Ανδρουλάκη με 56%-34% και από τον Π. Γερουλάνο με 43%-38%. Ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Π. Γερουλάνο με 54%-37%.

Τέλος σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν που είναι και το πιο κρίσιμο κοινό, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει με 50%-38% τον Χ. Δούκα, ο Π. Γερουλάνος κερδίζει επίσης τον Χ. Δούκα με 48%-38%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κερδίζει με 44% έναντι 43% τον Χ. Δούκα. Ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει την Α. Διαμαντοπούλου 46% έναντι 40%. Ο Π. Γερουλάνος κερδίζει με 47% τον Ν. Ανδρουλάκη που συγκεντρώνει 41%. Τέλος, ο κ. Γερουλάνος κερδίζει και την Διαμαντοπούλου με 45% έναντι 39%.

Παράσταση νίκης για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στην παράσταση νίκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 47% έναντι 22% του Χάρη Δούκα στα όρια εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, 53% έναντι 19% σε όσους δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι και 45% έναντι 25% του κ. Δούκα σε όσους θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν.

Αλλαγή αρχηγού θέλουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των ψηφοφόρων ανέβηκε το ποσοστό όσων προτείνουν να εκλεγεί νέος πρόεδρος καθώς από 65% πήγε στο 69%. Αντίστοιχα, υποχώρησε στο 22% από 23% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ κινείται στο 22,4%. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο με 13,2%, το ΚΚΕ στην τρίτη θέση με 8,1%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 7,6%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, και ακολουθούν: Φωνή Λογικής με 3,7%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, Νίκη με 2,6%, Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,9% (8,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 2,2% δεν απαντούν). Δεν θα ψηφίσει απαντά το 8,3%, άκυρο/λευκό το 3,9%, λοιπά κόμματα 3,4%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ