Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη 4-2 επί του Ολυμπιακού!

Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη 4-2 επί του Ολυμπιακού!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πίστευε στα μάτια του, βλέποντας στο τέλος του αγώνα τον πίνακα του Γεώργιος Καραϊσκάκης να γράφει: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4! Ο θρίαμβος της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι ταυτόχρονα ένα εξαιρετικά βαρύ αποτέλεσμα για τους “ερυθρόλευκους”, που βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 0-4.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τέλος με γκολ των Φορτούνη και Μασούρα. Για τους νικητές σκόραραν από ένα γκολ οι Ζίβκοβιτς (κορυφαίος) και Οζντόεφ και δύο ο εξαιρετικός Τόμας.

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά δέχθηκε πρώτος γκολ και χρειάστηκε στη συνέχεια να τρέχει προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να αντιδράς, όταν έχεις απέναντί σου καλές ομάδες. Σήμερα (5/11) το πλήρωσε.

Ο ΠΑΟΚ είχε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και στην τρίτη έκανε το 0-1. Λογικό ως στατιστικό. Την ίδια ώρα οι παίκτες των γηπεδούχων έδειξαν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως για παράδειγμα ο Ελ Καμπί.

Ο ΠΑΟΚ, το πρέσινγκ που δέχθηκε ψηλά στα προηγούμενα παιχνίδια και τον αποδιοργάνωσε, όπως στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν αντιμετώπισε τέτοιο σενάριο απόψε.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να έχει τα ίδια αποτελέσματα στη δική του απόπειρα πίεσης. Με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτσέσκου να βρίσκει χώρους και να απειλεί σοβαρά. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε πραγματικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετά το 0-4 και τότε βρήκε δύο γκολ.

Οι παίκτες του Ολυμπακού δεν έβγαλαν προσωπικότητα και επί της ουσίας περίμεναν τα πάντα από τις κινήσεις του Κώστα Φορτούνη. Όμως δεν γίνεται μία ομάδα να τα περιμένει όλα από έναν παίκτη της.

Στη μέση του γηπέδου μάρκαρε μόνο ο Έσε. Ακόμη και ο Ρόντινεϊ είχε απλώς ένα καλό δεκάλεπτο. Ούτε ο Πασχαλάκης είχε καλό παιχνίδι, μέρος και αυτός της συνολικής εικόνας ατολμίας της ομάδας που δεν είχε νεύρο.

Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε από τη γνωστή προσέγγιση του Λουτσέσκου, ο οποίος κυνηγάει στα ντέρμπι πάντοτε πρώτος το γκολ. Όταν το καταφέρνει γίνεται πάρα πού επικίνδυνος.

Πολύ κακή βραδιά και για τον κόουτς Μαρτίνεθ, με αποκορύφωμα την αλλαγή του Κίνι με τον Σολμπάκεν. Η ομάδα έδειξε ότι δεν υπήρχε σχέδιο για τον αγώνα, ευθύνη ασφαλώς του προπονητή.

Από πλευράς Ολυμπιακού εμφανίστηκαν στο γήπεδο μόνο οι φίλαθλοί του, που είχαν άριστη συμπεριφορά.

Από τη σεζόν 2018/19 και μετά, οι Θεσσαλονικείς έχουν τέσσερα διπλά σε δώδεκα ματς στο γήπεδο των Πειραιωτών, καθώς και τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Αυτή ήταν η πιο μεγάλη εκτός έδρας νίκη του “δικέφαλου” μετά το 4-0 στο ίδιο γήπεδο το μακρινό 1976, με δύο γκολ του Κούδα και από ένα των Τερζανίδη και Γκουερίνο.

Στη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 20 πόντους και είναι στην 4η θέση, με τον Ολυμπιακό να μένει στους 21 και να είναι δεύτερος μαζί με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός αναμένει αύριο 6/11) την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει να αντιμετωπίσει το κρίσιμο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (9/11, 22:00) για τους ομίλους του Europa League και ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Αμπερντίν στην Τούμπα (9/11, 19:45) για το Conference League.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ