Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΘεσσαλονίκη: Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 250.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 250.000 ευρώ

 Με δέλεαρ την επένδυση σε κρυπτονομίσματα που θα απέφερε πολλαπλά κέρδη, επιτήδειοι εξαπάτησαν έναν άνδρα, από τον οποίο απέσπασαν 250.000 ευρώ, ενώ με πρόσχημα την ανάκτηση των χρημάτων της υποτιθέμενης επένδυσης επιχείρησαν να του πάρουν άλλα 920.000 ευρώ.

   Όταν το θύμα κατάλαβε ότι επρόκειτο περί απάτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, 28 και 32 ετών, ενώ στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν -προς το παρόν- άγνωστα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απάτη. 

   Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι συστήθηκαν στον παθόντα ως δήθεν υπάλληλοι εταιρείας αγοραπωλησίας και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, και με αυτές τις ιδιότητες τον έπεισαν να επενδύσει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αγοράζοντας bitcoin, με δέλεαρ ότι θα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του.

   Το ανυποψίαστο θύμα κατέθεσε τμηματικά, από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, σε δύο λιθουανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό χρηματικό ποσό των 249.770 ευρώ. Με πρόσχημα δε, την ανάκτηση των χρημάτων του, οι ίδιοι -σύμφωνα με την ίδια δικογραφία- αποπειράθηκαν στη συνέχεια να του αποσπάσουν άλλα 925.615 ευρώ.

   Η δικογραφία υποβάλλεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση της γυναίκας συνεχίζονται.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ