Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠλούσιο πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων έχει διαμορφώσει για το 2025 το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Πλούσιο πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων έχει διαμορφώσει για το 2025 το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

 Τον μεγαλύτερο διεθνή προορισμό για τα προϊόντα της Γερμανίας αποτελεί μακράν η Ευρώπη, με το 66% του όγκου του γερμανικού εμπορίου να κατευθύνεται σε διάφορες χώρες της «γηραιάς ηπείρου», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γερμανικών Επιμελητηρίων, Michael Kern.

   Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, με τίτλο «Διεθνείς Δράσεις και ο ρόλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γερμανικών Επιμελητηρίων», ο κ. Κερν επισήμανε ότι οι διεθνείς εμπορικές εκθέσεις αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης για το εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας. Γι’ αυτό άλλωστε, μόνο φέτος, οι Γερμανοί εκθέτες θα εκπροσωπηθούν σε σχεδόν 220 εμπορικές εκθέσεις σε 40 χώρες. «Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εν λόγω δραστηριότητα (η συμμετοχή σε εκθέσεις) αποφέρει περίπου 216 εκατ. ευρώ σε πρόσθετες εξαγωγικές πωλήσεις, για κάθε 1 εκατ. ευρώ επένδυση», διευκρίνισε ο κ.Κερν.

   Πρόσθεσε ότι τα γερμανικά εμπορικά επιμελητήρια υποστηρίζουν επιτυχώς το εμπόριο που αναπτύσσει η Γερμανία με την υπόλοιπη Ευρώπη, με ένα πυκνό δίκτυο αντιπροσωπειών σε 36 ευρωπαϊκές χώρες. Αποτελούν δομές που συνεργάζονται στενά με τα 79 βιομηχανικά και εμπορικά επιμελητήρια στη Γερμανία, τα οποία με τη σειρά τους αντιπροσωπεύουν εταιρείες άνω των 4 εκατ. μελών -από ιδιοκτήτες μικρών μονάδων έως και μεγάλους ομίλους. «Οι εν λόγω υποδομές επιτρέπουν τον γρήγορο εντοπισμό και την άμεση αξιοποίηση κάθε νέας τάσης, όπως και την καταγραφή σχετικών εξελίξεων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και στις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πρόσβαση σε ένα όχι απλά διμερές, αλλά πολυμερές δίκτυο» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είπε πως «τα διμερή γερμανικά εμπορικά επιμελητήρια συμμετέχουν σε ένα εκτεταμένο, σε ένα παγκόσμιο δίκτυο διμερών φορέων, στηρίζοντας την οικονομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μεταξύ άλλων και μέσω διμερών συνεργειών και με τις ελληνικές εταιρείες».

   Από την πλευρά της, η Nataliia Krasulia, στέλεχος Διεθνών Δράσεων της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, περιγράφοντας τον ρόλο του διεθνούς Γερμανικού Επιμελητηριακού Δικτύου, σημείωσε ότι διαθέτει περισσότερα από 150 γραφεία σε 93 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας έναν αξιόπιστο συνεργάτη της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

   Σύμφωνα, τέλος, με τον senior manager του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και συντονιστή της συζήτησης, Γιάννη Πατσιαβό, για το 2025 το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει διαμορφώσει πλούσιο πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες και ηπείρους, με ομαδικά περίπτερα σε επιλεγμένες εκθέσεις και με επιχειρηματικές αποστολές, που προσφέρουν αποτελεσματική γέφυρα δικτύωσης και εμπορικών επαφών με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής εξαγωγικής και επιχειρηματικής παρουσίας σε διεθνείς αγορές ενδιαφέροντος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ