Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΘεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που “ξάφριζε” σπίτια - Έξι συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που “ξάφριζε” σπίτια – Έξι συλλήψεις

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας “άνοιγαν” σπίτια στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας άνω των 64.000 ευρώ, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλη της συνελήφθησαν έξι άτομα (ημεδαποί), 22 έως 59 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης. 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν 18 διαρρήξεις – κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας, των Πεύκων, του Καλοχωρίου, του Ευόσμου, του Ωραιοκάστρου, της Περαίας και της Ανάληψης. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επέλεγαν σπίτια, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων. 

Για τη διαφυγή τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα, ενώ κατηγορούνται – επιπλέον – για μία περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας. 

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ρολόγια (των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται), το χρηματικό ποσό των 2.395 ευρώ, δέκα λίρες Αγγλίας, ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., διαρρηκτικά εργαλεία και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα (εκ των οποίων το ένα αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ενοικιάσεων).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ