Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα έχει πολιτικό κόστος η ΝΔ;

Θα έχει πολιτικό κόστος η ΝΔ;

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει αυτά τα μέτρα. Τόσο για την υποχρεωτικότητα στους άνω των εξήντα όσο και τα υπόλοιπα . Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Βλέπεις έπεσε στην παγίδα του περιβόητου πολιτικού κόστους.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπικών εταιρειών το 44,3% των πολιτών άνω των 55 είχε ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία, έναντι του 28,2% που είχε επιλέξει να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή ο σκληρός πυρήνας των πολιτών που μπήκαν σε καθεστώς υποχρεωτικότητας, είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτά ακριβώς τα δεδομένα, είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Ηταν όμως αλήθεια αυτό; Και ναι και όχι. Αυτό γιατί πράγματι αυτές οι ηλικίες ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΝΔ.

Εκείνο όμως που δεν έλεγαν τα στοιχεία που είχε αρχικά στα χέρια του το Μαξίμου, είναι πόσοι από αυτούς τους 530.000 που δεν είχαν κάνει την πρώτη δόση, ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ.

Διότι οι ψηφοφόροι στις ηλικίες αυτές είναι πολλαπλάσιοι από αυτό το ποσοστό ανεμβολίαστων καθώς ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια και πολλοί από αυτούς στις μετρήσεις ζητούσαν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Μαξίμου πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις ο κ. Μητσοτάκης, “μέτρησε” αυτούς τους 530.000.

Η προσέγγιση που έγινε έδειξε ότι οι μισοί περίπου από αυτούς είχαν ψηφίσει στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Οι υπόλοιποι μοιραζόντουσαν στα υπόλοιπα κόμματα.

Λαμβάνοντας αυτές τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε την απόφαση εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία του ακροατηρίου αυτού τελικά θα πάει να εμβολιαστεί.

Άρα οι απώλειες και το πολιτικό κόστος, θα είναι πολύ μικρότερο, από ότι είχε εκτιμηθεί στην αρχή.

Αντίθετα οι όποιες απώλειες μπορούν να ισοσκελιστούν από τους πολίτες που ζητούσαν εδώ και τώρα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Στόχος του Μαξίμου είναι να πειστούν και να εμβολιαστούν οι μισοί από τους εξήντα και άνω που επιμένουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι. Οι πρώτες δυο ημέρες δείχνουν ότι κάτι αρχίζει και κινείται καθώς και ο…Αγιος φοβέρα θέλει.

Πολιτικά πάντως με την κίνησή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης, έδειξε αποφασιστικότητα και έβαλε στη γωνία τον ΣΥΡΙΖΑ που για άλλη μια φορά αιφνιδιάστηκε. Οσο για το πολιτικό κόστος είναι απείρως μικρότερο από το κόστος που έχει μια κυβέρνηση που διστάζει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ