Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ TEKA Systems στον πυρήνα της Ναυτιλίας

Η TEKA Systems στον πυρήνα της Ναυτιλίας

Η  TEKA Systems Business Solutions, εταιρεία της Viohalco, ιδρύθηκε το 1975 και για περισσότερα από 45 χρόνια είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, με έμφαση στις επιχειρησιακές εφαρμογές στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και 23 χώρες παγκοσμίως.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους προμηθευτές λογισμικού – SAP, ServiceNow, Salesforce, OpenText, Microsoft, AWS και έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 250 εξειδικευμένους συμβούλους, με πολύχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη έργων τεχνολογίας, προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις, ενσωματώνοντας βέλτιστες επιχειρησιακές πρακτικές. Ενδεικτικοί τομείς, στους οποίους η Teka Systems δραστηριοποιείται είναι:

  • Ναυτιλία
  • Βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλων
  • Βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Φαρμακοβιομηχανία ή Βιομηχανία φαρμάκων
  • Καταναλωτικά προϊόντα
  • Λιανική / Χονδρική πώληση και διανομή
  • Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
  • Μονάδες Υγείας

H TEKA Systems, με αποδεδειγμένη εμπειρία και έργα τεχνολογίας στη Ναυτιλία,  αναγνωρίζοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου σε ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας και καινοτομίας, έχει εντάξει στις λύσεις και τις υπηρεσίες της τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως Machine Learning και IoT δυνατότητες, smart containers/smart vessels, χρήση αισθητήρων και τηλεπικοινωνιών για άμεση ανταπόκριση στα συμβάντα του πλοίου σε πραγματικό χρόνο καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις ERP για παρακολούθηση τόσο των επιχειρήσεων στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Επιπλέον, για τη καλύτερη αξιολόγηση των δεδομένων που συλλέγονται από τις παραπάνω διεργασίες, αξιοποιεί την επιστήμη των δεδομένων (Data Science), η οποία επικεντρώνεται στην ανάλυση των μεγάλων δεδομένων (Big Data) και τη μετατροπή τους σε πολύτιμη πληροφορία.

Η ΤΕΚΑ Systems είναι σε θέση να καλύψει συνολικά τις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας αξιοποιώντας τη σουίτα SAP S/4HANA και την πλατφόρμα ανάπτυξης και ολοκλήρωσης νέων εφαρμογών SAP BTP,

Ο πυρήνας και η καρδιά των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων υποστηρίζονται από την ευφυή σουίτα εφαρμογών – με το S/4HANA να καλύπτει τις εξής διαδικασίες:

  • Προμήθειων και αποθηκών
  • Οικονομικής διαχείρισης/MGA
  • Tεχνικής Διαχείρισης
  • Διαχείριση πληρώματος/Μισθοδοσία
  • Chartering
  • Operations
  • Συντήρηση και Dry Docking

Παράλληλα είναι σε θέση να υποστηρίζει και τις διαδικασίες που εκτελούνται πάνω στο πλοίο προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, όπως μετρήσεις αισθητήρων, που απαιτούνται για λειτουργίες του πλοίου, ειδοποιήσεις βάσει αλγορίθμων προληπτικής συντήρησης, κοινοποίηση μιας εντολής εργασίας ή αναφοράς ενός συμβάντος, ή ακόμη απλές χειροκίνητες συναλλαγές που επηρεάζουν το ισοζύγιο του καπετάνιου (MGA).

Ουσιαστικά, η ΤΕΚΑ Systems δίνει τη δυνατότητα της απευθείας πρόσβασης (online) στις εφαρμογές, επί του πλοίου, ακόμη και όταν υπάρχουν περιοδικά προβλήματα συνδεσιμότητας. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι οι χρήστες πάνω στο πλοίο, έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές τους από το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (Web Client), δημιουργούν ή επεξεργάζονται τις συναλλαγές τους, εξετάζουν αναφορές και συμβουλεύονται κρίσιμα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τα καθήκοντά τους. Επιπλέον της διεπαφής που παρέχεται για τις χειροκίνητες αλληλεπιδράσεις, παρέχεται επίσης μια ανοικτή διεπαφή για την αλληλεπίδραση με αισθητήρες (sensors), και άλλες συσκευές ή streaming engines που είναι εγκατεστημένες στο πλοίο.

Όταν εντοπιστεί διαθέσιμη μια σύνδεση επικοινωνίας (δορυφορική ή άλλη), επιτυγχάνεται και ο  συγχρονισμός των δεδομένων και η επικοινωνία με το back office και τον ψηφιακό πυρήνα S/4HANA. Με τον ίδιο τρόπο, τα δεδομένα και οι συναλλαγές που έχουν παραχθεί στο S/4HANA και πρέπει να μεταφορτωθούν στην άλλη άκρη – π.χ. σε ένα συγκεκριμένο πλοίο – συγχρονίζονται επίσης αναλόγως.

H TEKA Systems με εξιδεικευμένες Add on λύσεις και Industry cloud λύσεις- επιτρέπει στους πελάτες της να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν κάθετες λύσεις, που προσφέρονται από την SAP και τους συνεργάτες της, συμπληρώνοντας και ολοκληρώνοντας έτσι τη βασική σουίτα S/4HANA.  Η λύση SAP Vendor Invoice Management by OpenText προσφέρει τη δυνατότητα της  πλήρης αυτοματοποίησης της διαχείρισης των τιμολογίων των προμηθευτών και καταχώρηση τους στη λογιστική, εξαλείφοντας το χαρτί και τα σφάλματα που επιφέρουν οι χειροκίνητες διαδικασίες καταχώρησης. Ενώ, cloud λύσεις, όπως η SAP SuccessFactors, αναφορικά με  τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού ή η λύση SAP Concur για τη διαχείριση εξοδολογίων, καλύπτουν τις ανάγκες των διαφορετικών LOB’s της κάθε επιχείρησης.   

Επίσης, αξιοποιώντας την Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Τεχνολογίας SAP BTP – η ΤΕΚΑ Systems διασφαλίζει την επέκταση του βασικής σουίτας S/4 HANA και των παραπάνω λύσεων, με ανάπτυξη εφαρμογών και τη διασύνδεσή τους με το SAP S/4HANA και τις υπόλοιπες cloud λύσεις. Επιπλέον, παρέχει διαχείριση δεδομένων (Master Data Governance) και προηγμένες αναφορές, εντάσσοντας ευφυΐα – όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση και IoT’s – προωθώντας  έτσι την καινοτομία.

Με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, η TEKA Systems μέσω της σουίτας SAP Sustainability Control Tower για τη διαχείριση της βιωσιμότητας – βοηθά τους πελάτες της Ναυτιλίας να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τον αντίκτυπό τους στη κοινωνία  και το περιβάλλον και να διαχειριστούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και το συνολικό αποτύπωμα τους στον πλανήτη για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.  

Τέλος, με προηγμένες, σε πραγματικό χρόνο αναφορές (Advanced Analytics) παρέχεται στα στελέχη του οργανισμού, μια συνολική 360 μοιρών εικόνα (Dashboards/Cockpit) και μια ανάλυση υψηλού επιπέδου για όλες τις κρίσιμες πτυχές του οργανισμού σε στεριά και θάλασσα.

Τα οφέλη για τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία εκτείνονται στους ακόλουθους Πυλώνες Αξίας:

  • Ολοκληρωμένη λύση , που καλύπτει όλες τις λειτουργικές, τεχνικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ναυτιλίας 
  • Ανοιχτή Αρχιτεκτονική (Open Source), που επιτρέπει την επέκταση των λύσεων και συνδεσιμότητα με τρίτα συστήματα
  • Μοντέλο SaaS (Software as a Service) για ευελιξία, ταχύτερη υιοθέτηση, χαμηλότερο Capex και αποδοτικότερη επένδυση
  • Αυτόματες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις της λύσης   
  • Ενσωματωμένα πρωτόκολλα ασφάλειας και GDPR  
  • Καινοτομίες IoT/μηχανικής μάθησης, που συμπληρώνουν και επεκτείνουν τη βασική σουίτα λύσεων.

www.tekasystems.com

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ