Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΗ Ocean Winds εξετάζει επέκταση στην Ιρλανδία

Η Ocean Winds εξετάζει επέκταση στην Ιρλανδία

Η Ocean Winds (OW), η κοινοπραξία των εταιρειών EDP Renewables και ENGIE, εξετάζει να συμπεριλάβει στο (παγκόσμιο) χαρτοφυλάκιό της με υπεράκτια πάρκα αιολικής ενέργειας και την Ιρλανδία.

Η Ocean Winds έχει ιδρύσει την Cailleach Offshore Wind Farm Ltd, μια εταιρεία παράδοσης έργων, η οποία έχει υποβάλει αίτηση αδειοδότησης για διεξαγωγή ερευνών για πιθανή ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου 13 χιλιομέτρων από την ακτή της κομητείας Wicklow στην Ιρλανδία.

«Τον Ιούνιο του 2019, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο κλιματικής δράσης της, με στόχο την παραγωγή του 70% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030», ανέφερε ο CEO της OW, Σπυρίδων Μαρτίνης και πρόσθεσε πως: «στη γειτονική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η OW θα ολοκληρώσει σύντομα το υπεράκτιο αιολικό πάρκο 950MW Moray East, το οποίο ήταν πρωτοποριακό όσον αφορά την τεχνολογία και το κόστος. Προσβλέπουμε στην ευκαιρία να εργαστούμε στην Ιρλανδία και να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες της υπεράκτιας αιολικής τεχνολογίας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ