Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ Enterprise Greece στο International Hospitality Industry Investment Conference

Η Enterprise Greece στο International Hospitality Industry Investment Conference

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στο διεθνές συνέδριο International Hospitality Industry Investment Conference (IHIIC- IHIF Americas), το οποίο διεξήχθη από 2 έως 4 Ιουνίου 2024 στη Νέα Υόρκη.

Το φετινό συνέδριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία του κλάδου στη Βόρεια Αμερική, συγκέντρωσε πάνω από 2.100 συμμετέχοντες και 400 επενδυτικές εταιρείες. Η Enterprise Greece συμμετείχε για πρώτη φορά με στόχο τόσο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού της Βόρειας Αμερικής, όσο και την προσέλκυση νέων εν δυνάμει επενδυτών (lead generation). Στο πλαίσιο αυτό, ως μέρος της ατζέντας του συνεδρίου, διοργάνωσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (Breakfast roundtable) αφιερωμένη στην Ελλάδα με τίτλο: «Greece Hospitality: Investing in a Booming Market», στην οποία συμμετείχαν 25 εκπρόσωποι του κλάδου, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για τέτοιου είδους παρουσιάσεις.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η εκπρόσωπος της Enterprise Greece, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές που παρουσιάζει η χώρα μας, στην οικονομική αναζωογόνηση, στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν για τη διαμόρφωση ενός ελκυστικότερου και φιλικότερου επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, όπως επίσης και στην επενδυτική πρόταση της χώρας στον κλάδο της φιλοξενίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών εταιρειών του κλάδου, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Dimitris Manikis, President EMEA Europe/Middle East/Eurasia/Africa της Wyndham Hotels & Resorts και Maria Adamo, Director Global Development του Mandarin Oriental Hotel Group, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους λόγους που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, αλλά και τις προοπτικές που προσφέρει η χώρα σε διεθνείς επενδυτές. Τη συζήτηση πλαισίωσε και η κα Laura Resco, Director – Hotel Intelligence Americas της Hotstats, η οποία παρέθεσε στοιχεία για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα.  

Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου:

  • Ανάκαμψη αγοράς και επενδυτικές ευκαιρίες: Σημαντικό θέμα ήταν η συνεχιζόμενη ανάκαμψη του κλάδου της φιλοξενίας μετά την πανδημία, με έμφαση στις στρατηγικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια του κλυδωνισμού των αγορών, όπως επίσης και οι χρηματοοικονομικές πτυχές των επενδύσεων φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιουχικών δαπανών και της διαφοροποίησης της ζήτησης. Ανώτατα στελέχη τόνισαν ότι οι πτώσεις της αγοράς συχνά παρουσιάζουν κορυφαίες ευκαιρίες για εξαγορές και επεκτάσεις, όπως αποδεικνύεται από εταιρείες που έκλεισαν πολλαπλές συμφωνίες κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, ωστόσο το κόστος χρηματοδότησης και η μεγιστοποίηση των αποδόσεων, παραμένουν μεταξύ των υπαρκτών προκλήσεων.
  • Στόχοι βιωσιμότητας και ESG: Οι περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) παράγοντες συζητήθηκαν εκτενώς, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία της βιωσιμότητας στις επενδύσεις φιλοξενίας. Η ενσωμάτωση των πρακτικών ESG στις επιχειρηματικές στρατηγικές, θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και την ελκυστικότητα των επενδυτών.
  • Τεχνολογικές εξελίξεις: Το συνέδριο υπογράμμισε τον κεντρικό ρόλο της τεχνολογίας στο μετασχηματισμό των λειτουργιών του ξενοδοχείου και στη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών. Οι καινοτομίες στα συστήματα διαχείρισης ακινήτων, οι ανέπαφες υπηρεσίες και η ανάλυση δεδομένων, επισημάνθηκαν ως βασικοί μοχλοί της αποτελεσματικότητας και της ικανοποίησης πελατών.
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ