Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΗ EDP Renewables εγκαινιάζει το δεύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα 

Η EDP Renewables εγκαινιάζει το δεύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα 

Το αιολικό πάρκο «Ερημιά», που βρίσκεται στον νομό Φθιώτιδας, έχει εγκατεστημένη ισχύ 35MW και αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες, δυναμικότητας σχεδόν 6 MW έκαστη. 

Το έργο αναμένεται να παράγει περίπου 71 GWh ετησίως, ικανό να τροφοδοτήσει το ισοδύναμο 18.000 νοικοκυριών.

Η EDP Renewables (EDPR) επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας το δεύτερο έργο της, το αιολικό πάρκο «Ερημιά», στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Το νέο αυτό έργο σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της EDPR να μειώσει χιλιάδες τόνους εκπομπών CO2ετησίως, παρέχοντας παράλληλα καθαρή ενέργεια σε χιλιάδες νοικοκυριά και συμβάλλοντας στις προσπάθειες της χώρας για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Με την επένδυση στο αιολικό πάρκο «Ερημιά» ενισχύεται η δέσμευση της EDPR να ενισχύσει τις τοπικές κοινότητες, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να προωθήσει την οικονομική πρόοδο. Το αιολικό πάρκο «Ερημιά» έχει εγκατεστημένη ισχύ 35MW και περιλαμβάνει 6 ανεμογεννήτριες, δυναμικότητας σχεδόν 6 MW έκαστη. Το εν λόγω έργο αναμένεται να παράγει περίπου 71 GWh ετησίως, να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 50.000 τόνους ανά έτος και να παρέχει καθαρή ενέργεια σε πάνω από 18.000 νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής ετησίως.

Από την είσοδό της στην ελληνική αγορά το 2018, η EDPRενισχύει την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω ενός ισχυρού αριθμού έργων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και περιλαμβάνουν αιολικά, αλλά και ηλιακά πάρκα και αυτόνομα συστήματα αποθήκευσης στη χώρα. Με τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου «Ερημιά», η EDPR σχεδόν διπλασιάζει το ενεργειακό της αποτύπωμα στην Ελλάδα, αγγίζοντας τα 80 MW εγκατεστημένης δυναμικότηταε και αναπτύσσοντας πάνω από 100 MWπρόσθετων έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή.

«Για την EDPR, τα εγκαίνια του δεύτερου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα δεν σηματοδοτούν μόνο μια σταθερή δέσμευση στους στόχους της χώρας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά και την πολύτιμη συμβολή στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία επενδύουμε σταθερά και με βεβαιότητα, υποστηριζόμενη από την αξιοσημείωτη πρόοδό της στις ενεργειακές πολιτικές. Το εν λόγω έργο αντανακλά την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός καθαρότερου μέλλοντος», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της EDPR στην Ελλάδα, Διονύσιος Ανδρωνάς.

Στην τελετή εγκαινίων του αιολικού πάρκου «Ερημιά» παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Carles Casajuana, Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, και ο Αθανάσιος Ζεκεντές, Δήμαρχος Λοκρών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ